I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
4:0 (1:0)
FC Fastav Zlín
sobota 12. září 2009 16:15
Branky
37. a 53. Maxa, 51. Plamínek, 73. Balcárek.
ŽK
Balcárek, Šebek V., Hanzl.
Sestava Bohemians 1905: Bricín – Plamínek, Kopřiva, Dolejš, Trýzna (50. Mižič) – Benetka, Horváth (63. Špůrek), Šebek T., Zimmermann (41. Balcárek) – Maxa (55. Hanzl), Šebek V..
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Podruhé za sebou jsme nastupovali v domácím prostředí, tentokrát byl naším soupeřem v 6. kole FC Tescoma Zlín.

Od úvodu utkání jsme jasně dominovali a v první minutě mohli jít do vedení. Horváth prošel s míčem až na hranici vápna a levou nohou trefil břevno. Dobíhající Maxa ovšem poslal míč nad branku. Ani v 7. minutě jsme nedokázali skórovat. Kombinovali jsme na pravé straně a následný centr neusměrnil aktivní Maxa mezi tyče. Kluci dál jezdili a soupeře zatlačili k jeho brance. Po čtvrthodince konečně skončil míč v soupeřově brance, ale pro Maxovo postavení v ofsajdu nebyl gól uznán. Hosté se dostali ke slovu ze standardních situací, které jsme jim až příliš často zbytečně darovali. Podržel nás ovšem spolehlivě chytající Bricín, který si poradil se střílenými centry na branku. Nejhůře nám bylo po rohovém kopu v jednadvacáté minutě, ale míč jsme nakonec dokázali dostat do bezpečí. Dále jsme byli herně lepším mužstvem a vytvářeli si brankové příležitosti. Ve 28. minutě nedošlo k proměnění další šance. Václav Šebek si zběhl na přední tyči na Maxův centr, ale zády jej poslal mimo branku. Vedoucí branky jsme se dočkali až těsně před poločasem. Václav Šebek se dostal do úniku až před hostujícího brankáře, svojí slabší pravou nohou chtěl poslat míč okolo brankáře, ale pokus nebyl příliš důrazný a brankář jej pouze zbrzdil. Dobíhající Maxa byl ovšem ve správnou dobu na správném místě a dorazil míč do branky. Hosté si ještě stěžovali na Maxův ofsajd, ale ten byl v momentě pokusu Šebka za míčem, a tedy o ofsajd se nemohlo jednat. Do šaten se šlo s výsledkem ,,pouze‘‘ 1:0.

Do druhé části jsme připravili jednu změnu v sestavě a chtěli jsme přidat uklidňující branku, pokračovat v aktivní hře a soupeře nepustit do zápasu. Kluci stále makali a navázali tak na první poločas. V 50. minutě jsme museli šáhnout ke střídaní, díky zranění nemohl ve hře pokračovat Trýzna. Již za minutku ovšem bylo veseleji. Plamínek prošel ze své pozice pravého obránce až na vápno hostí a poslal levou nohou míč přesně k tyči. Soupeře jsme nenechali ani rozkoukat a za další dvě minuty zvýšil Maxa na 3:0. Hře jsme v této fázi zcela dominovali. Ovšem nedokázali jsme proměnit další nájezd na brankáře a po rohovém kopu si domácí obrana poslala míč na břevno vlastní branky. Na závěrečných 4:0 jsme zvýšili po rozehrání rohové kopu, kdy si na následný centr za obranu naběhl Balcárek a poslal míč před brankářem do sítě. Při této brance došlo ke kontaktu s hostujícím brankářem, který nemohl pokračovat dále ve hře, a tak se mezi tyče postavil hráč z pole. Bohužel těsně před koncem utkání došlo ke zbytečnému faulu u střídaček a zraněný Plamínek musel odstoupit. Díky tomu jsme utkání také dohrávali pouze s 10 hráči.

Kluci dnes předvedli dobrý výkon, hráli aktivně po celou dobu utkání a oproti minulým utkání zpřesnili hru. Jen si musíme dát pozor na zbytečné fauly kolem pokutového území, díky kterým dáváme soupeři příležitosti k ohrožení naší branky.

Trenér Martin Pačanda: ,,Po celý čas utkání jsme měli hru pod kontrolou. Soupeře jsme pustili do šance až v samotném závěru, kdy jsme za rozhodnutého stavu polevili v koncentraci. Díky pohotovým a jistým zákrokům Bricína jsme udrželi čisté konto. Hosté ze Zlína se prezentovali místy až brutální hrou a likvidační zákrok na Plamínka měl být ohodnocen červenou kartou. Stále se v naší hře objevuje příliš nepřesností a velmi často si pomáháme nedovolenými zákroky, z kterých pramení nebezpečné standardní situace. ‘‘

Autor reportáže: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra