I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
2:5 (1:0)
Sigma Olomouc
sobota 26. září 2009 15:15
Branky
.23. Mižič (pen.), 55. Horváth
Sestava Bohemians 1905
Doležel – Benetka, Kopřiva, Špůrek, Trýzna – Horváth (66. Vu), Mižič, Šebek T., Zimmermann (57. Přibáň, 61. Dolejš) – Maxa, Šebek V.  (41. Balcárek).
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Ze vzdálené Olomouce dorazil náš soupeř v 8. kole 1. ligy mladšího dorostu. Hostující Sigma je dalším mužstvem, které se pohybuje v horních patrech tabulky, a tak bylo očekávané těžké utkání.

Do vedení jsme mohli jít v 7. minutě po rohovém kopu, ale Kopřiva nedokázal propasírovat na přední tyči míč do sítě a trefil jen tyč a brankáře.  Dále bylo v úvodní části k vidění několik šancí na obou stranách. Soupeř byl urostlejší a nejvíce starostí nám dělal při standardních situacích. Do vedení nás nedostala ani šance Václava Šebka, který těsně před brankářem nedosáhl na centrovaný míč. Za chvilku jsme se ale do vedení přece jen dostali. V pokutovém území byl faulován Zimmermann a penaltu s přehledem proměnil Mižič. V zápětí bylo horko před naší brankou, ale Doležel nás proti nájezdu olomouckého hráče podržel svým zákrokem.

Po poločasové přestávce jsme nastoupili s jednou změnou a cílem nenechat se zatlačit, hrát aktivně a nejlépe ještě branku přidat. Několik protiútoků se nám nepodařilo proměnit, nejlepší příležitost měl ve 49. minutě Balcárek, který ale poslal míč vedle.  Sigma nám opět zatopila po několika trestných kopech, ale skóre zůstalo nezměněné. Pak přišla 55. minuta a Horváth potrestal faul na Mižiče a poslal míč z hranice pokutového území přes zeď do růžku olomoucké branky. Nabádali jsme hráče, aby nepolevili v koncentraci, aby se neopakovaly výpadky z předešlých utkání po vstřelení ,,uklidňující branky‘‘. To se nám podařilo jen 7 minut. Nejdříve musel ze hřiště po tvrdé srážce střídající Přibáň, který vydržel na hřišti pouhé 4 minuty. Pak přišel zlomový okamžik a pětiminutová smršť hostů, během které bylo skóre otočeno. V 62. minutě propadl dlouhý míč za obranu a po následném centru poslal Kopřiva ve skluzu míč do vlastní sítě. Za 2 minuty bylo srovnáno. Hostující hráč se dostal až před Doležela, napoprvé jej Doležel vychytal, ale s dorážkou již nemohl nic dělat. Za další 3 minuty jsme otáleli dlouho odkopem míče na hranici pokutového území a bylo to 2:3.  Snížení mohla přinést další šance Balcárka, ale obdobná situace ze začátku druhé půle skončila stejně, tedy těsně vedle olomoucké svatyně. Museli jsme jít do rizika a pokusit se vstřelit vyrovnávající branku, ale místo našeho tlaku nás Olomouc, která byla na koni, do ničeho nepustila a navíc přidala ještě dvě branky.

Trenér Martin Pačanda: ,,Věděli jsme, že nás čeká velmi silný protivník. Je potřeba kluky pochválit za zcela jiný přístup k utkání než minulý týden v Mladé Boleslavi, ale hrubě jsme nezvládli závěrečných 20 minut. Po první obdržené brance jsme zkolabovali po psychické stránce a během 5  minut inkasovali další dvě branky. Dvě nucená střídání byla důvodem přeskupení hráčů na hřišti a ta nám vnesla do hry zmatek a pohroma byla na světě. Chápu, že je těžké naskočit z lavičky náhradníků do takto obtížného a rozehraného boje, ale tentokrát střídající hráči čerstvé síly a oživení do hry nepřinesli. Přesto je tato porážka s tímto hrozivým skóre pro nás příliš krutá. Nezbývá nám než se z toho poučit, poctivě pracovat a pokusit se bodovat příští týden  na horké půdě Baníku Ostrava. ‘‘

autor: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra