I. liga mladšího dorostu (U17)
Baník Ostrava
3:2 (1:0)
Bohemians 1905
sobota 3. října 2009 14:15
Branky Bohemians
42. Hanzl, 77. Zimmermann (pen.) .
ŽK Bohemians
Plamínek.
Sestava Bohemians
Doležel - Plamínek, Kopřiva, Špůrek, Trýzna – Benetka (60. Zimmermann), Mižič, Šebek T., Horváth (56. Přibáň) – Hanzl (50. Šebek V.), Maxa (70. Dolejš) - dále připraven Bricín.
Místo zápasu
Aréna Vítkovice

Reporáž

Deváté kolo 1. ligy mladšího dorostu nás zavedlo až do Vítkovic, kde nás hostilo domácí mužstvo Baníku Ostrava. Čekalo nás další těžké utkání, domácí inkasovali během úvodních kol pouze 5 branek, což znamenalo nejlepší obranu soutěže. I tak jsme chtěli bodovat po dvou utkání bez bodu.

Do utkání jsme šli s cílem hrát ze zajištěné obrany s rychlými protiútoky a hrát po zemi s vědomím toho, že domácí mužstvo je plné urostlých hráčů. Od úvodu utkání to bylo spíše naopak, kdy domácí Baník nastoupil s defenzivní taktikou a rychlými výpady. Měli jsme platonickou převahu, ale do zakončení jsme se příliš nedostávali. To domácí byli před naší brankou nebezpečnější. Za první poločas jsme se dostali do jediné šance, ale hlavičkový pokus Hanzla skončil nad brankou. Bohužel jsme díky zbytečným ztrátám a nepřesnostem pouštěli domácí do protiútoků. Několikrát nás musel podržet svými zákroky Doležel. Bohužel jsme inkasovali těsně před přestávkou, kdy se sešlo opět několik chyb za sebou. Únik po kraji, zpětná přihrávka na útočníkem nepokrytého krajního obránce, centr a prohraný hlavičkový souboj ve vápně.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn a chtěli jsme zvýšit pohyb, hrát ještě aktivněji a rozhýbat domácí obranu. Srovnat se nám podařilo velmi brzo, již ve 42. minutě zatáhl Hanzl míč po levé straně, zpětná přihrávka se dostala přes Maxu k Mižičovi, jeho střelu brankář ještě vyrazil, ale Hanzl byl na správném místě a poslal míč nekompromisně do branky. Za deset minut se domácí opět dostali do vedení po akci, které předcházelo ofsajdové postavení. Po centru z levé strany se dostal domácí hráč do zakončení hlavou a míč směřující na naši branku trefil Plamínka do ruky a rozhodčí nařídil poutový kop, který domácí proměnili. S výsledkem jsme se nechtěli smířit a dál na domácí tlačili. Domácím jsme ale stále dávali díky nepřesné rozehrávce možnosti k nebezpečným výpadům. Při jednom takovém nás udržel ,,při životě‘‘ Doležel, který vytáhl ránu ostravského útočníka těsně nad. Prostřídali jsme útočně laděné hráče a začali hrát více riskantně. Domácím se ale podařilo z dalšího protiútoku zvýšit vedení, když se dokázal prosadit domácí hráč po nedůrazu v naší obraně. Stále bylo ještě dost času na korigování výsledku a to se také povedlo. Po individuálním úniku byl ve vápně faulován Mižič a Zimmermann bezpečně pokutový kop proměnil. Mohli jsme i vyrovnat, ale Zimmermann ve své šanci trefil pouze domácího brankáře.

Prohráli jsme třetí utkání za sebou, i když výkony v posledních dvou kolech nebyly špatné, ale naše chyby v rozehrávce a velké nepřesnosti nás stojí zbytečné body. Pokusíme se tedy tuto černou sérii ukončit příští sobotu, kdy hostíme ve Vršovickém derby Slavii.

Trenér Martin Pačanda: ,, Náš výkon se mi těžko hodnotí. Měli jsme díky defenzivní taktice domácích více ze hry, ale na hrbolatém terénu se nám kombinační akce nedařilo dotáhnout do konce. Převahu jsme měli hlavně v prvním poločase, ale bohužel jsme domácího brankáře prakticky neohrozili. V druhém poločase se nám podařilo brzy vyrovnat a věřili jsme v obrat. Bohužel v našem náporu nás zastavil chybný výrok AR2, kdy přehlídl evidentní postavení mimo hru útočníka domácích. Hráči Ostravy jsou urostlí a většinu svých akcí si připravovali pouze důrazem a silou. V celkovém součtu by utkání spíše slušela remíza. Pozitivní na našem výkonu je, že jsme byli fotbalově lepším týmem.“

Pavel Jiřík ml., asistent trenéra

Média