I. liga mladšího dorostu (U17)
České Budějovice
1:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 17. října 2009 13:15
ŽK Bohemians
Balcárek, Špůrek.
Sestava Bohemians 1905: Bricín - Benetka, Kopřiva, Špůrek, Trýzna – Plamínek (25. Přibáň, 67. Švec), Mižič, Šebek T., Šebek V. – Balcárek (50. Zimmermann), Maxa (60. Horváth).
Místo zápasu
SCM Mladé

Reporáž

Soupeřem v 11. kole 1. ligy mladšího dorostu nám bylo mužstvo Českých Budějovic, které nás hostilo ve svém areálu. Měli jsme před sebou jasný cíl, ukončit sérii 4 porážek v řadě. I přes nepřízeň počasí v celém týdnu se utkání odehrálo na přírodní trávě.

Od úvodu utkání se objevilo na obou stranách několik pološancí. Emoce nechal vzplát Balcárek, který ve snaze vypíchnout míč brankáři před vápnem fauloval a uviděl v 6. minutě žlutou kartu. První větší šanci jsme měli po deseti minutách. Trestný kop domácí brankář neudržel, ale bohužel nikdo z hráčů to nečekal a domácí obrana míč stačila odvrátit do bezpečí. Po čtvrthodince zahrozili domácí, kteří zahrávali dva nebezpečné trestné kopy. Stále se střídali krátké pasáže, kdy mělo jedno z mužstev několik zajímavých šancí. Ty naše kolem 25. minuty skončily bez využití. Nejdříve Václav Šebek prošel až do vápna, ale jeho přihrávka nikoho nenašla a po chvilce ve skluzu nedosáhl na míč Plamínek. Tímto skluzem také ukončil Plamínek své účinkování v tomto utkání, jelikož se mu nedařilo a byl vystřídán. Do konce první části se hrálo vyrovnané utkání, pohyb na tomto terénu dělal hráčům problém a objevovalo se mnoho nepřesností na obou stranách.

Do druhého poločasu jsme vybízeli k přesnosti a aktivnímu přístupu. Vstup nám ale nevyšel a hned z naší rozehrávky, po zbytečné ztrátě, se domácí dostali před naší branku a Bricín se musel vytáhnout. Ve 46. minutě jsme se již téměř radovali, ale bylo to předčasné. Kopřiva vyslal střelu z trestného kopu k tyči, míč skočil nepříjemně před brankářem, ale ten jen dokázal nakonec vytěsnit mimo branku. Za minutku další trestný kop z podobné pozice tentokrát Kopřivovi ideálně nesedl, jeho přízemní rána šla do chumlu hráčů, Balcárek ji dokázal tečovat na branku, ale bohužel přímo do náruče brankáře. Měli jsme více ze hry a dostali jsme se díky chybám domácí obrany do několika úniků, ale nedokázali jsme je dobře řešit. Například situaci 2 na 1 jsme ukončili přihrávkou na jediného bránícího hráče. Utkání se vyvíjelo tak, že buď dojde k remíze, nebo kdo dá gól vyhraje. Nastala ta druhá varianta, ale bohužel ne s kladným výsledkem pro nás. Zbytečný faul u našeho pokutového území, trestný kop zahrávaný na zadní tyč, špatně odvrácený míč na naše vápno a osamocený domácí hráč propálil vše co mu stálo v cestě. Dále jsme se pokoušeli o vstřelení branky, ale hráli jsme hekticky, neměli dost klidu a přesnosti. Spíše šlo o křeč, navíc několik dobře se rozvíjejících přechodů jsme zbrzdili pozdní přihrávkou a nepřesnou hrou. Místo rychlého protiútoku někteří hráči zbytečně zbrzdili hru mnoha doteky s míčem a místo přihrávky volili nevhodně individuální postup, a pak již neměli komu nahrát.

Trenér Martin Pačanda: "Na těžkém podmáčeném terénu se hrálo bojovné a vyrovnané utkání. Měli jsme více ze hry, ale na to se fotbal nehraje. S šancemi, které si pracně vypracujeme, nakládáme lehkomyslně. Čeká nás spousta práce do závěrečných bojů a musíme se vrátit k soustředěným a poctivým výkonům ze začátku soutěže. K tomu, abychom získali body v této soutěži, je potřeba tvrdě makat."


Autor reportáže: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra