I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:4 (0:2)
Viktoria Plzeň
sobota 24. října 2009 13:15
Branka Bohemians
78. Hanzl.
Bohemians 1905
Doležel – Benetka (29. Trýzna), Kopřiva, Špůrek, Švec (50. Plamínek) – Zimmermann, Horváth, Šebek T., Šebek V. (29. Mižič, 54. Přibáň) – Maxa, Hanzl. Dále připraven: Bricín.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Ve 12. kole jsme doma přivítali mužstvo FC Viktorie Plzeň, které si nakonec za výhru 4:1 odváží všechny 3 body. Hosté potrestali naše hrubky v obrané fázi a neschopnost vstřelit branku.

Plzeňští se ujali vedení ve 12. minutě po rohovém kopu, když jsme nedokázali pokrýt malé vápno. V naší první příležitosti v 15. minutě skončil míč vysoko nad brankou, když se do zakončení po autovém vhazování dostal Václav Šebek. Ve 20. minutě se ozvala tyč hostující branky, po akci Tomáše Šebka a Zimmermanna hlavičkoval Maxa. Hostům se ovšem podařilo ve 29. minutě zvýšit vedení po nedůrazu u postranní lajny.
Po půlhodině jsme šáhli ke dvěma střídáním. První půle tak skončila vedením hostů.

Do druhého poločasu jsme šli beze změn a s cílem zpřesnit hru, vyvarovat se chyb a vstřelit branku. Začali jsme se dostávat více do šancí, ale zbrzdily nás opět hrubé chyby. Několik šancí si vypracoval Hanzl, ale bohužel žádná neskončila brankou. Po Maxově zakončení zachytil brankář na druhý pokus míč těsně před brankovou čárou a samostatný nájezd také brankou neskončil. Okolo 50. minuty jsme ze zdravotních důvodů museli sáhnout ke dvěma střídáním. Díky naším nepřesnostem a rychlému přechodu do útoku hostů se hrálo "nahoru dolů". Po jedné takové chybě, kdy jsme odevzdali míč ve středu pole nepřesnou přihrávkou na nohu soupeře, plzeňští dokázali v 62. minutě zvýšit vedení již na 0:3. Za další minutu to bylo již 0:4. Opět odevzdaný míč při přechodu do útoku, klička do hráče na levé straně, ponechání soupeře odcentrovat a nepokrytý hráč ve vápně. Bohužel již tradiční výpadek po obdržené brance. Dále jsme se snažili hrát aktivně, ale díky chybám na obou stranách docházelo k zajímavým situacím díky přečíslení. Nakonec jsme se dočkali alespoň čestného úspěchu. V 78. minutě, po centru z pravé strany, se dostal míč až na zadní tyč k Hanzlovi, který jej poslal do odkryté branky.

Trenér Martin Pačanda: "Utkání jsme prohráli naprosto zaslouženě. Naše hrubé individuální chyby soupeř bez milosti potrestal. Když se ke všemu přidá trocha smůly při odskoku míče, nepřesnost a nesoustředěnost v zakončení, tak se porážce nelze divit. Nezbývá nám nic jiného, než tuto šňůru hodit za hlavu a snažit se bodovat příští kolo na hřišti Mostu."

Pavel Jiřík ml., asistent trenéra