I. liga mladšího dorostu (U17)
FK Příbram
4:1 (3:1)
Bohemians 1905
čtvrtek 19. listopadu 2009 15:15
Branka Bohemians 1905
38. Zimmermann.
Bohemians 1905
Bricín - Špůrek (28. Benetka), Kopřiva, Dolejš, Trýzna (62. Švec) - Maxa (41. Jiskra), Mižič, Šebek T., Zimmermann - Hanzl, Balcárek (56. Šebek V.). Připraveni: Doležel, Plamínek a Vu Nhat.
Místo zápasu
Na Litavce

Reporáž

Po delší době, kdy jsme měli odložena poslední dvě kola díky virovému onemocnění v A dorostu, nás čekalo utkání v nedaleké Příbrami. Díky naší černé sérii se střetla mužstva z chvostu tabulky. Utkání proběhlo na umělé trávě a z důvodu pozdějšího začátku se druhá půle odehrála pod umělým osvětlením.

Bohužel hned od úvodu utkání pokračoval trend z posledních kol, kdy se nám nedařilo herně, chyběla nám přesnost, nasazení a důraz. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení z podobných situací, kdy propadla naše obrana. Hosté nás překonali centry za obranu a nepokrytý hráč dokázal bez problému skórovat. Provedli jsme jedno střídání v obranné řadě a chtěli jsme hrát více konstruktivně. Domácí zanedlouho trefili tyč a mi naše šance trestuhodně zahazovali, resp. Několikrát jsme zbytečně odevzdali míč soupeři. Příbram navýšila vedení ve 34. minutě. Nejdříve obrana opět nevyhodnotila dobře vysoký míč a pak dostal příbramský útočník příliš mnoho času ve vápně na zakončení. Podařilo se nám ovšem snížit ještě do přestávky. Kapitán Tomáš Šebek prošel odvážným průnikem do vápna přes dva obránce a předložil míč Zimmermannovi, který se na zadní tyči už nemohl mýlit.

Do druhé půle jsme nasadili žolíka, po dlouhodobé nemoci se opět zapojil do zápasového procesu Jiskra, který potvrdil svou roli a dokázal strhnout mužstvo. Vnesl do hry chybějící důraz a nasazení, a dokázal tak strhnout celé mužstvo, které začalo šlapat. Domácí se stěží dostávali ze své poloviny a byli pod neustálým tlakem. Jenže to bylo vše, dostávali jsme se sice do šancí, ale nedokázali je proměnit. Když už se neprosadili z jasných pozic ani nejzkušenější hráči, přišel trest v podobě ojedinělého úniku domácích, kteří dvě minuty před koncem uzavřeli stav na 4:1.

K vidění tedy bylo utkání dvou rozdílných poločasů, kluci se snad konečně probudili a začali makat, ale bohužel domácí nám udělili lekci z produktivity.

Trenér Martin Pačanda: "Jsem velmi zklamaný z přístupu některých hráčů k takto důležitému utkání. Hráči na hřišti nebojují tak, jak si zaslouží dres Bohemky. První poločas jsme vyloženě prospali a zcela zaslouženě ho prohráli. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, domácí jsme přikovali na jejich polovinu a připravovali jsme si výborné příležitosti, ale i v těch nejvyloženějších šancích jsme selhali."