Česká liga starších žáků (U15)
MFK Chrudim
0:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 26. září 2009 14:45
ŽK Bohemians
.Artemuk
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík, Pechr, Svozil, Bukáček - Lukáš (48. Tikhonov), Hanek (46. Hnilička), Novotný (36. Veselý), Kracík (36. Horký) - Sláma (36. Nwogu), Artemuk
Místo zápasu
AFK Chrudim

Reporáž

Osmý zápas sezóny zavedl starší žáky Bohemky na hřiště AFK Chrudim, tedy souseda v tabulce ligy starších žáků. Chrudimští v minulém kole vydolovali bod na hřišti SK Motorlet Praha, ale v průběhu utkání byli velmi blízko plnému bodovému zisku. Náš tým doma podlehl Boleslavi, a tak úkol zněl jasně - pokusit se domácí zaváháni napravit v utkání venku.

Kluci měli za sebou velmi hektický týden, který jim přichystal pár překvapivých změn, ale přesto byli odhodláni tento úkol naplnit. V prvním poločase však naše bojovnost nebyla podpořena vyšší fotbalovou kvalitou, a tak měl více ze hry soupeř. Ve druhé půli však došlo k výraznému obratu a po sérii několika neproměněných tutovek můžeme konstatovat, že jsme dva body spíše ztratili.

Do zápasu jsme šli s tím, že na hřišti necháme všechno a budeme bojovat jeden za druhého. Soupeř však působil sebevědoměji a jistěji v kombinaci a jen díky našemu nasazení jsme nepřipustili změnu skóre v náš neprospěch. Vyloženou šanci si však Chrudim nevypracovala a když ani my jsme v útočné fázi nic kloudného nevymysleli, skončil poločas bez branek.

Druhá část zápasu však byla o poznání zajímavější a nabídla výraznou změnu obrazu hry. Náš tým byl již od prvních minut po přestávce lepším týmem a na hřišti bylo jasně vidět, kdo si jde za vítězstvím. Nwogu však ve dvou samostatných nájezdech na brankáře netrefil branku, Hnilička byl v souboji dříve než domácí brankář, ale jeho usměrnění míče doskákalo těsně vedle prázdné branky, hlavička stejného hráče skončila těsně vedle, samostatný únik Artemuka domácí gólman chytil a další a další přečíslení a tlak v domácím pokutovém území s vypětím všech sil ustála domácí obrana. Soupeř nás ohrožoval jen ze standardních situací, které skončily mimo, zásahem naší spolehlivé obrany nebo brankáře. Diváci se však branky nedočkali, protože i závěrečný průnik Nwoga a jeho gólovou přihrávku odvrátil domácí obránce na rohový kop.

Trenér Petr Vanko: "Do utkání jsme šli s tím, že všichni budou pracovat pro tým a uděláme maximum, abychom ze hřiště odcházeli s dobrým pocitem, že jsme tam nechali srdíčko. To se nám povedlo a za přístup musím kluky pochválit. Nutno však říct, že v prvním poločase byl soupeř fotbalovější a jistější v kombinaci, náš tým však maximální bojovností průběh utkání otočil a když se druhý poločas k celkovému úsilí týmu přidali i střídající hráči, výsledkem byl neustálý tlak a šance našeho týmu. Bohužel k vítězné brance to nevedlo, a tak musíme brát i bod, který je ze hřiště soupeře vždy cenný. Příští týden nás čeká tvrdá práce, abychom se pokusili v domácím utkání s Hradcem uspět."