Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
3:2 (3:1)
Hradec Králové
neděle 4. října 2009 10:15
Branky Bohemians
5. Horký, 20. Hnilička, 32. Artemuk.
Sestava Bohemians
Semerád - Ježdík (46. Rothe), Pechr, Svozil, Bukáček - Tikhonov (51. Lukáš), Veselý (21. Novotný), Petr (36. Kracík), Hnilička (36. Hanek) - Horký, Artemuk.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Minulý týden jsme dokázali uhrát bod na hřišti Chrudimi a na první bodový zisk ze hřiště soupeře jsme chtěli navázat i v domácím prostředí. V cestě nám tentokrát stál silný Hradec Králové, který v minulém kole poprvé v soutěži prohrál, a to doma s Motorletem. V lize patřilo Hradci třetí místo.

Hosté potvrdili očekávání a prezentovali se velmi kompaktním a kolektivním výkonem. Náš tým se však v tomto ohledu soupeři dokázal vyrovnat a dokázali jsme vstřelit o branku víc, což rozhodlo. První poločas byl z naší strany vydařenější a zaslouženě jsme vedli. V poločase druhém jsme sice měli několik slibných možností, ale několik brejků a šancí jsme neproměnili a naopak po inkasované brance na 2:3 jsme znervózněli a uchylovali jsme se ke zbytečným nákopům a ztrátám míče. Soupeř tak mohl útočit a měli jsme co dělat, abychom ubránili jednogólové vítězství.

Kdo přišel na fotbal o chvíli později, tak neviděl první branku zápasu. Míč se dostal na pravou stranu k volnému Tikhonovovi a jeho střelu (přihrávku :-)) trefil na zadní tyči do branky Horký - 1:0. Tato branka nám velmi pomohla a soupeř se prakticky k ničemu nedostal. Naše vedení se nám povedlo ještě zvýraznit a znovu v tom měl prsty Tikhonov. Jeho průnik a důrazné napadání vedlo k zisku míče, který předložil Hniličkovi a ten se přes ležícího bránícího hráče nemýlil - 2:0. Vzápětí jsme však zaspali při bránění standardní situace a náš zmatek při bránění dokázal Hradec přetavit v kontaktní branku - 2:1. To hosty poslalo na koně a ke konci poločasu byli lepším týmem. K vyrovnání to však nevedlo, naopak nám se povedlo po krásné přihrávce Horkého poslat do brejku Artemuka, který zakončením pod brankářem zvýraznil naše poločasové vedení - 3:1.

Druhý poločas přinesl několik slibných situací na naší straně, ale bohužel naše finální fáze neměla dostatečnou kvalitu a brankou tak ani jedna akce neskončila. Soupeř zahrozil hned ve 43. minutě, na zadní tyči se ocitl zcela osamocený hradecký hráč a trefil spojnici naší branky. Z brejku jsme pak vedení nezvýšili, a tak přišel trest. Z nevinně vyhlížející akce se hlavou s trochou štěstí prosadil hostující útočník a bylo to jen o gól - 3:2. To byl pro hosty impuls k další útočné aktivitě, náš tým znervózněl, bál se kombinovat, neudrželi jsme míč, a tak se z utkání stal spíše boj než fotbal. Uklidňující branka Novotného správně pro ofsajd uznána nebyla, a tak nezbylo než boj dobojovat až do konce. To se nakonec podařilo, a tak jsme po dlouhé době zvítězili.

Trenér Petr Vanko: "Jsem rád, že jsme to dnes zvládli. Hradec byl velmi dobrým soupeřem a kluci si za bojovnost a nasazení zaslouží pochvalu. Odměnou jim pak je pocit vítězství. První poločas nabídl aspoň místy fotbalovou podívanou a všechny 3 branky, které jsme dali, padly po pěkných akcích. Ve druhém poločase jsme se však zbytečně nechali zatlačit, znervózněli jsme, chybělo nám větší sebevědomí týmu i jedinců v kombinaci a v držení míče. Díky velmi dobré obranné práci jsme však vítězství ubránili. Stále mi však chybí větší agresivita, větší přinucení se do pohybu, snaha nabídnout se, větší osobní odvaha v držení míče a kombinaci. To vše jsou prvky, které musíme výrazně zlepšit, abychom uspěli v Příbrami příští týden. Připomínám hráčům - v novince na mých stránkách je měsíční plán - stáhněte si ho!!! :-)"