Česká liga starších žáků (U15)
FK Příbram
3:1 (2:0)
Bohemians 1905
neděle 11. října 2009 10:00
Branky
19., 27. Mašek, 70. Sandr - 63. Artemuk.
ŽK Bohemians
Svozil, Bukáček.
Sestava Bohemians 1905: Semerád - Ježdík (36. Jelínek), Pechr, Svozil, Bukáček - Vágner (36. Rothe), Veselý (36. Artemuk), Novotný, Hnilička (36. Tikhonov) - Horký, Kracík.
Místo zápasu
Na Litavce

Reporáž

V desátém kole jsme cestovali do Příbrami, kde jsme chtěli poprvé v sezóně naplno bodovat na hřišti soupeře. Náš tým byl povzbuzen domácím vítězstvím s Hradcem Králové, za to domácí Příbram měla co napravovat. Předchozí utkání totiž naši hostitelé absolutně nezvládli a prohráli na Motorletu 7:2.

Díky nepřízni počasí se nehrálo na přírodní trávě. V Příbrami totiž celou noc pršelo a travnatá plocha byla silně podmáčená. Za vděk jsme tak museli vzít hřištěm s umělým povrchem, které bylo velmi úzké, a velmi těžko se na něm hledal prostor pro kombinaci. Hráčům navíc komplikoval situaci i vítr a občasné přeháňky.

Tyto podmínky však byly pro oba týmy stejné, a tak nebylo na co se vymlouvat. Bohužel domácí tým se s nimi srovnal mnohem lépe, od začátku převzali hráči Příbrami iniciativu a v prvním poločase nás předčili téměř ve všem. Svou snahu navíc podtrhli dvěma vstřelenými góly a zaslouženě tak potrestali náš přístup k utkání. Do druhé půle jsme šli s tím, že uděláme maximum pro zvrácení nepříznivého stavu. Bohužel kontaktní branka padla pozdě, a tak domácí mohli slavit.

Vstup do utkání nevěstil nic špatného, vytvořili jsme si velmi slibnou pozici pro přímý kop, bohužel pokus Kracíka šel vysoko nad branku. Bohužel to bylo z naší strany v prvním poločase vše. Na naše snažení se nedalo dívat, a když se k tomu všemu přidala i absence jakéhokoliv nasazení a bojovnosti, přišel trest. Obě branky domácích zařídil Mašek. Nejprve využil zmatků v naší obraně při bránění rohového kopu a poslal odražený míč do sítě - 1:0 - a o deset minut později potrestal naší velkou hrubku při rozehrávce a neomylně poslal míč do prázdné branky - 2:0.

Druhý poločas jsme byli podstatně nebezpečnější, dokonce jsme si vytvořili několik stoprocentních brankových příležitostí, ale fotbalová štěstěna se na nás otočila zády. Je potřeba říct, že za přístup k prvnímu poločasu naprosto po právu. Nejprve jsme nevyužili zaváhání domácího brankáře a na poslední chvíli tak domácí nebezpečí zažehnali. O minutu později byl domácí brankář u míče opět pozdě, Horký si jej obhodil, ale pak z několika decimetrů poslal míč vedle prázdné branky. Velmi podobná situace se opakovala v 57. minutě. Novotný přihrál před vybíhajícím brankářem před prázdnou branku, ale ani Jelínek, ani Horký nedokázali propasírovat míč přes obránce za čáru. A opět naše zápolení s prázdnou bránou - tentokrát však s gólovým koncem. Běží 63. minuta, Kracík obchází brankáře a jeho střela do prázdné branky končí na tyči, z následné skrumáže však konečně dopravil míč do sítě Artemuk a naše šance ještě žila - 2:1. V závěru jsme se však k ničemu nedostali a po krásné akci Maška, který prošel naší obranou a předložil míč před branku, skóroval Sandr a pojistil tak domácí vítězství - 3:1.

Trenér Petr Vanko: "Utkání se mi velmi těžko hodnotí. Jsem velmi zklamán z našeho přístupu a výkonu - hlavně v prvním poločase. Pokud takto chceme hrát, tak do konce soutěže neuhrajeme ani bod a nevstřelíme žádný gól. Druhý poločas jsme se sice zvedli, ale pak nás srazila naše koncovka. Co jsme dnes zahodili je rovněž k zamyšlení. Více než naše zakončení mi však vadí fakt, že se neustále spoléháme jeden na druhého, někteří se na hřišti jen alibisticky toulají a myslí si, že ostatní to za ně uhrají - jak v obraně, tak v útoku. Pokud nás bude v utkání 11 jen na papíře, tak se nedá vyhrát nikde a s nikým."