Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
2:0 (2:0)
Slovan Liberec
neděle 18. října 2009 10:15
Branky
18. Tikhonov, 30. Bukáček.
Sestava Bohemians 1905: Šarapatka - Jelínek (14. Ježdík), Pechr, Svozil, Bukáček - Tikhonov, Veselý (61. Nwogu), Rothe (44. Novotný), Hanek (48. Hnilička) - Horký, Artemuk.
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

V 11. kole žákovské ligy se náš tým utkal s týmem ze severu Čech - Slovanem Liberec. Hosté se nacházeli na nejvyšších příčkách tabulky a další optimismus jim do žil vlila i poslední domácí výhra s Motorletem. Náš tým měl úplně jiné starosti. Minulé kolo jsme prohráli v Příbrami a herní projev týmu byl velkým zklamáním.
Bylo tedy co napravovat. Hrálo se stejně jako minulý týden na umělé trávě, protože nedošlo k žádnému zlepšení počasí, a tak jsme se z Lokády museli přesunout na Šeberov. Podmínky tak byly prakticky stejné jako minulý týden v Příbrami, náš výkon však naštěstí nikoliv.

První šanci sice měli Liberečtí, kteří využili naší chyby v rozehrávce, ale v následujících minutách až do konce utkání se potil více hostující brankář, který dvakrát lovil míč ze své sítě. První poločas byl vyrovnanější a na šance chudší, přesto jsme dokázali vstřelit dvě branky právě v první polovině utkání. Ve druhém poločase jsme šancí měli podstatně více, ale nedokázali jsme být tak efektivní jako v první půli.

Náš tým se snažil i na menším prostoru kombinovat, pár chybiček se samozřejmě do naší hry dostalo, avšak vyvarovali jsme se zbytečných nákopů, a tak jsme měli hru celkem pod kontrolou. V první minutě však mohl naše zaváhání v rozehrávce využít hostující útočník, ale nastřelil jen boční síť. V dalších minutách jsme však byli podstatně přesnější v kombinaci než v úvodu a začali jsme ohrožovat branku Liberce. Artemukův pokus chytil brankář, Jelínkovu střelu vyrazil na rohový kop. Branku jsme však přece jen vstřelili, Hanek odcentroval, na pravé straně z první vypálil Tikhonov a jeho mírně tečovaná střela skončila v brance - 1:0. V dalších minutách jsme byli lepším týmem a naše vedení jsme dokázali zvýraznit. Hanek kopal rohový kop a závar v brankovém území zakončil střelou do branky Bukáček - 2:0.

Druhý poločas byl Liberec odvážnější směrem dopředu, ale do vážnějšího ohrožení naší branky se nedostal. Naopak náš tým si vypracoval další šance na zvýšení náskoku, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. Individuálním průnikem se prezentoval Bukáček, jeho střela skončila těsně vedle. Brankou neskončili ani dvě šance Horkého, a když v závěru přestřelil Nwogu, skončilo utkání naším zaslouženým vítězstvím 2:0.

Trenér Petr Vanko: "Dnes bych chtěl celý tým pochválit. Přes týden jsme tvrdě pracovali na tom, abychom odčinili výsledek a hlavně výkon z minulého týdne, a to se nám podařilo. Radost z výhry a místy dobré hry mi však kalí zranění Ondry Jelínka, kterému byla diagnostikována natržená slezina a leží na JIPce v nemocnici. Za celý tým doufám, že bude v pořádku a brzy bude mezi námi."