Česká liga starších žáků (U15)
České Budějovice
1:2 (0:1)
Bohemians 1905
neděle 25. října 2009 11:00
Branky
70+1. Bednář (pen.) - 29. Hanek, 56. Horký (pen.).
Bohemians 1905
Šarapatka - Ježdík, Pechr, Svozil, Bukáček - Tikhonov, Hanek, Novotný (45. Rothe), Hnilička (48. Müller) - Horký, Petr (36. Artemuk).
Místo zápasu
TCM Mladé

Reporáž

Nejdelší podzimní cestování bylo na programu poslední říjnový víkend. Kluci si správně přeřídili čas, nikdo na srazu nechyběl, a tak jsme mohli odcestovat do Českých Budějovic, abychom se pokusili o první vítězství na hřišti soupeře. Domácí se nacházeli v nejvyšších patrech tabulky a před naším duelem okupovali druhé místo. My jsme doma zvládli utkání s Libercem a byli jsme odhodláni zabojovat a porvat se o co nejlepší výsledek. To se nám také podařilo, v prvním poločase jsme byli lepším týmem a díky šťastné brance jsme naše snažení vyjádřili i gólově. Ve druhé půli Dynamo zabralo a dokázalo nás přitlačit na naší polovinu. My jsme hrozili z brejků a po penaltě Horkého a po závěrečném snížení domácích rovněž z penalty svítilo na ukazateli skóre 1:2 pro Bohemku.

V prvním poločase jsme byli lepší, drželi jsme míč, dobře jsme kombinovali a domácí se prakticky nedostávali k míči. Naše snažení však končilo před pokutovým územím, kde jsme nedokázali lépe připravit finální fázi a dostat se do nebezpečného zakončení. Pár výjimek se sice objevilo, ale ty většinou skončili vedle nebo v náruči domácího brankáře Coufala. Pět minut před koncem prvního poločasu jsme se dostali do vedení, Hanek se dostal přes protihráče a jeho centr si strážce domácí svatyně srazil do branky - 0:1.
Tak první půle skončila a po pauze se dala očekávat větší aktivita Dynama, která se nakonec dostavila.

Do vyložené šance se po úniku dostal jako první Horký, ale Coufal jej vychytal, stejná situace se opakovala v 56. minutě, tentokrát s evidentní penaltovou tečkou, píšťalka rozhodčího byla v pohotovosti a z nařízené penalty se Horký nemýlil - 0:2. Za pár minut mohla být umazána i nula na domácím kontě, ale rána Jakuba Helda prošla skrz naší rozestoupenou zeď jen do tyče. Vzápětí byl opět sám před brankářem Horký, ale jeho oblouček skončil těsně vedle branky. Domácí pak snížili z přísné penalty nařízené v nastavení, kterou Bednář umístil přesně - 1:2, více už ale nestihli, a tak jsme poprvé mohli slavit vítězství na hřišti soupeře.

"Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli. Vyhrát jsme chtěli i pro Ondru Jelínka, který minulý týden utrpěl těžké zranění a byl dnes znovu operován. Chtěl bych za všechny říct, že mu moc držíme palce a věříme, že už nenastane žádná komplikace a bude brzy v pořádku. Ondro, drž se!"