Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
2:2 (0:0)
FK AS Pardubice
neděle 1. listopadu 2009 10:15
Branky Bohemians 1905
48. Horký, 63. Bukáček. 
Bohemians 1905
Semerád - Ježdík, Pechr, Svozil (52. Bukáček), Hanek - Tikhonov, Rothe, Artemuk, Novotný (46. Vágner) - Horký, Kracík (36. Nwogu).
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Předchozí dvě utkání jsme vyhráli a vítěznou šňůru jsme chtěli prodloužit i v domácím zápase s Pardubicemi. Hostující tým se nacházel v tabulce pod námi, ale věděli jsme, že se jedná o velmi silný a nepříjemný tým. Vždyť pardubičtí v předchozích třech utkáních venku získali 7 bodů. Minulý týden navíc přidali i domácí vítězství s Motorletem, a tak do Vršovic přijeli v dobrém rozpoložení.
Terén byl vzhledem ke klimatickým podmínkám, které zasáhly naši republiku v minulých dnech a týdnech, ve velmi slušném stavu, teplota kolem 0° už tak příjemná nebyla. Postupem času se bohužel i stav hrací plochy trochu zhoršoval a pohyb tak byl s přibývajícími minutami stále náročnější.

Náš tým sehrál zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli lepším týmem, dobře jsme kombinovali, ale dvě velmi dobré příležitosti jsme neproměnili. Druhou polovinu zápasu ovlivnila inkasovaná branka tři minuty po přestávce, která soupeři dodala energii a sebevědomí a byť se nám povedlo vyrovnat a opticky jsme měli převahu, tak můžeme bod považovat za získaný, protože Pardubice měli několik možností utkání zlomit na svou stranu.

Od úvodního hvizdu jsme byli lepší, prakticky za celý první poločas se Pardubice k ničemu nedostali a míče na kopačkách si příliš neužili. Hned v prvních minutách jsme mohli jít do vedení, ale Novotný situaci nevyřešil s ledovým střeleckým klidem. Naše hra byla dobrá, ale do vyložených šancí jsme se nedostávali, protože jsme některé situace řešili zbytečně komplikovaně. Druhá gólovka přišla po rohovém kopu, hostující brankář, však Horkého hlavičku vytlačil s vypětím všech sil na rohový kop.

Pár minut po přestávce šel z ničeho nic do vedení soupeř. Nikým neatakováni jsme rozehráli přesně na nohu Vojíře, který okamžitě vyslal za obranu míč, Kopecký byl u míče dříve než Semerád a obstřelil našeho brankáře - 0:1. Vedení mohlo být i dvoubrankové, ale naši obrovskou chybu v pokutovém území nepotrestal Šindelář. Vyrovnání přišlo ve 48. minutě. Hanek z trestného kopu mířil dobře, brankář Růžička jeho pokus vyrazil a Horký doklepl míč do prázdné branky - 1:1. To byl impuls pro obrat ve skóre, ale místo toho jsme vzápětí inkasovali. Hned po rozehrání totiž hosté pronikli středem hřiště, vynutili si faul a trestný kop poslal z necelých třiceti metrů Vojíř přesně do šibenice - 1:2. Rychlý sled branek mohl pokračovat, ale Artemukova hlavička skončila těsně vedle zadní tyče. Vyrovnání tak přišlo až sedm minut před koncem. Několikátý náš špatně zahraný přímý kop skončil na pravé straně hřiště, kde se ujal míče Horký, obešel protihráče a jeho krásný centr si našel Bukáček, který hlavou dopravil míč do sítě - 2:2. V nastavení jsme o bod mohli ještě přijít, ale ve velké šanci namířil Jirásek jen do náruče Semeráda.

Trenér Petr Vanko: Stejně jako v Budějovicích jsme hráli velmi dobře kombinačně v prvním poločase. Bohužel nám však stále chybí nadstavba v podobě dobré průnikové přihrávky mezi obránce, či obejití protihráče v situaci 1 na 1 v pokutovém území nebo v jeho těsné blízkosti, či kvalitní centr a náběh do zakončení. Zkrátka hrajeme jen po "vápno". Druhý poločas byl ovlivněn brzkou brankou soupeře po přestávce a stejně rychle přišla odpověď i na naší vyrovnávající branku. Prakticky celý druhý poločas jsme museli dotahovat náskok soupeře, chyběla větší lehkost a přesnost v kombinaci, soupeř byl lepší a můžeme být rádi, že bereme bod. Cením si však, že to kluci i za nepříznivého stavu nezabalili a rvali se až do konce o vstřelený gól. Ještě bych chtěl pozdravit Ondru Jelínka, kterému se daří mnohem lépe, jeho stav se neustále zlepšuje, tak doufejme, že již brzy bude moci opustit nemocnici.