Česká liga starších žáků (U15)
Most
1:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 7. listopadu 2009 10:15
ŽK Bohemians 1905
41. Nwogu.
Bohemians 1905
Semerád - Ježdík, Pechr, Veselý, Hanek - Vágner (36. Artemuk), Novotný, Rothe, Kracík (36. Tikhonov) - Horký, Nwogu (46. Svozil).
Místo zápasu
Albrechtická

Reporáž

Předposlední utkání podzimní části soutěže jsme cestovali na sever republiky, kde jsme hráli s Mostem. Domácí se nacházeli na sestupové pozici, ale v posledních třech utkáních dokázali dvakrát vyhrát a vylepšili tak svou výchozí pozici. Náš tým v předchozích třech utkáních neprohrál a svou sérii jsme chtěli prodloužit i v Mostě. Utkání se hrálo na umělé trávě, která vypadala, že už několik zápasů pamatuje, klimatické podmínky připomněly, že už se pomalu blíží zima. To vše však bylo to nejmenší, s čím jsme se museli vyrovnat.

Od první minuty nám trojice rozhodčích dala jasně najevo, jakým směrem se utkání bude ubírat a ze svého metru neustoupili až do závěrečného hvizdu. Bylo vidět, že se domácí na utkání výborně "připravili" a chtějí vyhrát za každou cenu. Mnoho fotbalového v utkání vidět nebylo, náš tým se nedokázal dostat do kvalitní kombinace, chyběl větší klid v držení míče, přesnější přihrávka, postupem času jsme se přizpůsobili soupeři a začali jsme vše jen nakopávat. Na druhou stranu je potřeba říct, že pokud jsme se pokusili něco vymyslet, tak po sérii neodpískaných faulů soupeř míč získal a mohl zase s klidem nakopnout merunu na naší polovinu hřiště. Kromě nakopávaných míčů domácí nic nepředvedli, ale přesto si "vypracovali" velký počet standardních situací. Scénář byl prakticky stejný - nákop dopředu, souboj, přímý kop.

Náš tým se však přesto dostal do vedení, v 5. minutě našel Hanek v pokutovém území Nwoga, který rozvlnil síť. Domácí obranu však zastoupil pomezní rozhodčí, a branka tak nemohla platit. Těsně před koncem se ujal 21. přímý kop soupeře, který atakovaný Semerád vyboxoval, nepískalo se, a tak domácí s klidem vrátili míč do branky - 1:0. Když rozhodčí poměrně nepřekvapivě přehlédl penaltový faul na Horkého a zkrátil hrací čas o jednu minutu, skóre se již nezměnilo.

Trenér Petr Vanko: "Co k tomu dodat. Mrzí mě, že jsme prohráli. Nedokázali jsme dobře kombinovat, dostat se do své hry, místo toho jsme se přizpůsobili soupeři, který jen nakopával míče. Kluci zaslouží pochvalu aspoň za své chování a kázeň na hřišti. Přes křivdu, která se opakovaně děla, nebyl slyšet žádný komentář, nebyla žádná diskuse s rozhodčími. I přes to, co se dělo, si však myslím, že pokud by všichni podali kvalitní a bojovný výkon, tak bychom poražení neodcházeli, bohužel to se nestalo."