Česká liga starších žáků (U15)
Bohemians 1905
1:2 (0:0)
Viktoria Plzeň
neděle 15. listopadu 2009 10:15
Branky
37. Horký - 42. Lanfranchi, 44. Doležal.
Bohemians 1905
Šarapatka - Ježdík, Pechr, Svozil, Rothe (12. Vágner) - Tikhonov, Veselý, Novotný (45. Kostka), Hanek - Horký, Kracík.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V posledním podzimním kole žákovské ligy byl ve Vršovicích k vidění vyrovnaný zápas. Oba týmy si v zápase vytvořily několik brankových možností, hosté byli v jejich proměňování lepší, a tak si odvážejí všechny body.

Náš tým v Mostě předvedl velmi špatný výkon plný nepřesností a ne všichni se na celkovém výsledku podíleli maximálním nasazením a kvalitním výkonem. Hlavně tento atribut je pro každé utkání základem a přesvědčili jsme se, že bez něj nelze nic uhrát.
Kluci si to vzali k srdci a po celých 70 minut nechali na hřišti srdíčko. Bohužel v rozhodujících chvílích jsme nedokázali proměnit dvě vyložené šance, naopak soupeř naše chyby potrestal.

První poločas branku nenabídl, oba týmy si sice vytvořily po jedné vážnější šanci, ale ani jednou míč neskončil v brance regulérním způsobem. Druhý poločas byl na branky o něco bohatší. Vše podstatné, co se týče změny skóre, se událo během prvních deseti minut. Nejprve hezkou kombinaci po levé straně zakončil po centru Kracíka Vágner, brankář jeho střelu vyrazil, ale přesně do míst, kde stál Horký a od něj se míč odrazil do sítě - 1:0. Tentýž hráč se k zakončení dostal prakticky vzápětí, ale jeho pokus po rohovém kopu brankou neskončil. Z vedení jsme se radovali pět minut. Ve vlastním pokutovém území jsme nezvládli souboj 1 na 1, Šarapatka dokázal tvrdou střelu sice vyrazit, ale nejblíže u odraženého míče byl Lanfranchi a nekompromisní ranou pod břevno vyrovnal - 1:1. O dvě minuty později bylo ještě hůře, naší nepřesnou rozehrávku trefil Doležal z 25 metrů do prázdné branky - 1:2. Vyrovnáno však mohlo být stejně bleskové. Kostka (pomoc z ročníku 96) prošel přes tři hráče do pokutového území, ale jeho přihrávku poslal osamocený Kracík z brankového území vysoko nad branku. Další obrovskou šanci přinesla předposlední minuta, Horký odcentroval, ale Veselý metr před brankou usměrnil míč jen na ruce brankáře.

Trenér Petr Vanko: "Dnes bych neřekl, že jsme byli horším týmem, ale bohužel z utkání nemáme ani bod. Hrajeme těžký zápas, dostaneme se do vedení a během pěti minut jej lehkovážně ztratíme, a to navíc v herních situacích, které nebylo tak obtížné vyřešit. Je to velká škoda, celý tým se snažil, bojoval, nikdo nic nevypustil, pokud takto přistoupíme i k zimní přípravě, tak se výsledky určitě dostaví. Ještě je však potřeba zapracovat na větším klidu a přesnosti v kombinaci, abychom si dokázali vypracovat více šancí, a soupeři tak jednoduše nenabízeli míče. Čeká nás hodně práce, ale pevně věřím, že jsme na správné cestě. Každý si musí v hlavě srovnat, zda se chce porvat o to, abychom na jaře byli lepší a podle toho přistoupit i k tréninku."