Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
6:0 (2:0)
FK Jablonec
neděle 16. srpna 2009 12:00
Branky
9. Kocourek, 19. a 46. Čapek, 36. Brak, 38. a 42. Tomič.
Sestava Bohemians 1905: Zýta – Nezbeda (31. Begić), Brak, Skuček, Šulc – Klouček (36. Ondongo), Vodrážka (39. Štochl), Tomič (44. Mboussa), Blecha (31. Puczok) – Čapek, Kocourek.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Vlastně se dá říct, že pouze hezky oblečeni - v nových dresech pro ligu, tentokráte žluto-černá kombinace. Kluci byli zřejmě nervózni. Na Loko Vršovice jsme tento ročník ještě netrénovali, byl to první ligový duel a v zimě jsme proti Jablonci hráli 2:3. Avšak po pár minutách si všechno sedlo a kluci už začali konečně více kombinovat. A vyvrcholilo to nádherným gólem. Vojta Brak ukradnul vzadu balón, vyvezl ho na pravou stranu a nádherným obloučkem našel Dominika Kocourka, který – pro něj netradičně – zakončil z dálky hlavou v letu přímo do šibenice. Všichni tleskali a my jsme vedli 1:0. O deset minut později prošel středem hřiště David Čapek, vyděl vybíhat gólmana a chytrým lobem se snažil přehodit brankáře Jablonce. Jenže pro naší smůlu strefil břevno. Míč se však odrazil znova k němu a on levou nohou dorazil balón do sítě. Na světelné tabuli tedy po poločase svítilo skóre 2:0.

Do druhé půle vběhli na hřiště dva noví kluci – Puczok a Begić, kteří dostali za úkol oživit obě naše strany. „Izy“ ji oživil dokonale, když v průběhu poločasu nádherně namazal hostujícímu útočníkovi do samostatného sóla na brankáře. Naštěstí pro nás a hlavně pro našeho pravého beka vše zachránil Marcel Zýta v brance.

Vepředu se také děly divy. V 6. minutě se prosadil „Karel“ hlavou po rohu a o dvě minuty později střelou z dálky zvyšoval skóre Marko Tomič. Mára se prosadil i ve 12. minutě, když Martin zatáhnul balón na levé straně až do vápna a odcentroval míč směrem na penaltu. Pro středopolaře to byla už pouze pochoutka. Stav 5:0 nám dovolil více riskovat a kluci si na hřišti dovolovali. Jenže to vedlo i ke zmatkům vzadu. Venca Šulc si ke konci zápasu nebyl moc jistý, jestli je levák či pravák. Obě nohy se mu motaly a dovolil soupeři se přiblížit k naší brance. Jednou nás zachránil skvělým zákrokem „Máca“, podruhé branková konstrukce. V 16. minutě završil brankový účet David Čapek, když vystřelil zpoza vápna doprostřed branky a dobíhající Vojta balón pouze skluzem kontroloval. „Já jsem toho soupeře strčil,“ říkal a smál se u toho Vojta Brak, „ale gól dal Čápa, já jsem se toho dotknul až za čárou,“ vzápětí ihned přiznal.

Hodnocení FK Baumit Jablonec: "Soupeř nás od první chvíle přehrával ve všech směrech a domnívám se , že skóre je pro nás dost milisrdné....přísnější měřítko snesou snad jen Dresler v bráně a nový kapitán Majer."

Trenér Jaroslav Köstl: "Myslím, že už jsme tým za dobu našeho působení u něj posunuli někam dále, a tak mě dnešní výkon, ze kterého bychom třeba před rokem byli nadšení, nemůže uspokojit. Snažili jsme se hrát opět kombinačně a některé akce byly skutečně povedené, ale občas nám to vázlo a dělali jsme velké chyby. Co je potěšující, tak se nejednalo o chyby systémové, ale individuální. Bohužel jsme se trápili i v koncovce, a musíme na sobě i nadále pracovat."


Autor reportáže: Tomáš Mutinský