Česká liga mladších žáků (U13)
FK Teplice
0:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 22. srpna 2009 15:45
ŽK Bohemians
Kumprecht, Tomič.
Sestava Bohemians 1905: Dařina - Begić, Tomič, Skuček (59. Vodrážka), Šulc - Klouček, Štochl (44. Mboussa), Brak, Dědina (49. Kumprecht), Blecha - Kocourek (24. Nezbeda).
Místo zápasu
Stínadla č.2

Reporáž

Do utkání vstoupili lépe domácí. My jsme je sice předčili ve fotbalovosti, ale nedokázali jsme je dohnat v nasazení, které bylo od Teplic v úvodní desetiminutovce enormní. Šanci si však ani jedno mužstvo nevytvořilo. Poté jsme se konečně osmělili a začali hrát výrazně lépe. Do konce poločasu jsme stupňovali svou převahu, a i když to z naší strany nebylo ideální, tak jsme se ke konci poločasu stali lepším týmem. V poslední minutě poločasu jsme se dopracovali k rohu, ale ten nás rozhodčí nenechal rozehrát. Necitlivě odpískal konec úvodního dějství. Ale že by něco nastavil za neustálé fauly teplických hráčů? Ani náhodou...

V kabině jsme si vyříkali nedostatky a do druhé půle jsme vlétli, jako velká voda. Ofenzivní smršť vršovických přikovala domácí k jejich vápnu, a ti se osvobozovali pouze za cenu odkopů. Měli jsme i několik šancí, ale střela Nezbedy skončila na brankáři, Blechův projektil nezamířil mezi tyče, Dědina opět trefil jen brankáře, Klouček jakbysmet. Brak při své šanci trefil pouze břevno.

Právě Brak byl jedním z našich nejnebezpečnějších hráčů, a možná že by se i dokázal více prosadit, kdyby na něm hráč Teplic nevisel, jako ozdoba na Vánočním stromečku. Neustále Braka stahoval, držel, podkopával - rozhodčí však nic. To samé i u ostatních hráčů. Teplice se snažili kouskovat hru všemi dovolenými (střídaní) a nedovolenými (fauly - a že jich bylo) prostředky. Ukopávali Klokanům balony před rozehráním trestných kopů nebo autových vhazování. Zkrátka vše vrhli na destruktivu, ve většině případů až za hranicí pravidel. Svým uměním ve druhém fotbale by Teplice vynikali spíše v zápasnickém ringu, než na zeleném trávníku. Rozhodčí měl však svůj vlastní názor. A tak nás asi ani nemohlo překvapit, když tři minuty před koncem neodpískal jasný penaltový zákrok na Kumprechta. Poté ještě stačil otočit pár faulů a utkání ukončil. Velmi dobrá hra z druhé půle na vítězství nestačila. Neměli jsme dobře seřízená mířidla, a pak si s námi rozhodčí Král jen a pouze hrál...

Trenér Jaroslav Köstl: "První poločas byl spíše bojovný a z obou stran nepřesný. V druhém dějství jsme měli drtivou převahu, kterou jsem, i přes velké šance nedokázali využít. Kluky za druhý poločas chválím, první se mi z naší strany nelíbil. Mrzí mě výkon rozhodčího, škoda, že zápas ve druhém poločase totálně zkazil. Když už nic jiného, tak penalta byla více než jasná."

Média