Česká liga mladších žáků (U13)
SK Slavia Praha
1:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 12. září 2009 12:00
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Begić, Tomič, Skuček, Šulc (31. Vltavský) - Blecha, Čapek, Brak, Dědina (57. Mboussa), Štochl - Kumprecht (51. Puczok).
Místo zápasu
Vladivostocká

Reporáž

První půli začala lépe Slavia, která měla menší územní převahu, ale poté přenechala dirigentskou taktovku Klokanům a právě zelenobílí byli v této fázi hry lepším týmem. Poločas však končil za velkého tlaku Slavie. V celkovém součtu byla Slavia za první půli o něco lepší, ale nebezpečnější byli fotbalisté Bohemians. Čapek se dvakrát řítil sám na brankáře, ale ten výborným způsobem četl hru. Neujala se ani střela Kumprechta, dvakrát Čapka, ani Braka. Bohemians nedokázali využít ani několika standardních situací, kterých se jim naskytlo. Druhou půli měli jasně více ze hry Klokany, ale výrazně nebezpečnější byla naopak Slavia, která se z brejků dostala do několika zajímavých příležitostí, ale obrana Bohemians prokazovala, proč je v soutěži nejlepší. V době převahy Bohemians utekli levé straně Slávisté vedení Gračkem, a právě malý hráč Slavie vstřelil premiérový gól do sítě zelenobílých. Klokani se pokoušeli o vyrovnání, ale do vyložené šance se téměř nedostali. Zajímavě vypadal průnik Braka, ale ještě na něm byla znatelná nemoc, ze které se dostal, stejně jako tři další hráči až v průběhu týdne. Další marod Čapek poté prováhal vhodný moment a místo střely levou nohou balon posouval dalšímu spoluhráči. Někdy nám chyběly jen milimetry, abychom šli sami na brankáře nebo alespoň do odkryté obrany, ale štěstí nám dnes moc nakloněno nebylo. Pak opět zahrozila Slavia, která po vynuceném střídání jinak výborně hrajícího Šulce, využívala odkryté prostory především na naší levé straně. Největší příležitost si však Slavia paradoxně vypracovala z druhé strany, ale krásnou střelu mířící do šibenice vylovil nádherným zákrokem Dařina, dobíhající domácí hráč sice vstřelil z dorážky gól, ale protože stál v ofsajdu, tak mu nebyl dle pravidel uznán. V závěru jsme hráli vše na riziko, ale Blechova střela mezi tři tyče nezamířila, neujal se ani průnik Puczoka. V posledních minutách jsme svůj tlak stupňovali, a do vápna zamířil na standardní situaci i brankář Dařina, ale gól se nám již vstřelit nepodařilo.

Velmi pohledné utkání, ke kterému přispěly oba týmy stejným dílem, tak skončilo výhrou domácích 1:0. Poděkování za předvedené výkony patří oboum týmům, gratulace pražské Slavii.

Trenér Jaroslav Köstl: "Předně chci říct, že jsme viděli opravdu pohledné utkání, které bylo zárověň velice zajímavé. Kluci si zaslouží mou pochvalu. Chtěl bych pochválit celý tým, který pracoval po celou dobu zápasu velmi dobře. Nerad hodnotím jednotlivě, ale chválu si zaslouží především celá obrana a z ní vyzdvihuji Marka Tomiče, který si nejenže odvedl výborně své defenzivní úkoly, ale s napadajícími útočníky soupeře si dělal doslova co chtěl a podporoval tak touto svou prací útok. Zároveň mě mrzí, že jsme museli střídat Šulce. Věřím, že pokud by byl na hřišti, tak jsme gól nedostali. V první půli jsme měli využít některou z mnoha šancí a mohlo to dopadnout jinak. Naopak v druhé půli, ač jsme měli územní převahu, tak jsme se měli cpát víc do koncovky. To nám v druhém dějství chybělo. Hezký výkon kluků tentokrát na body nestačil, ale ukázali jsme, že jsme se vydali na dobrou cestu a kluci se zlepšují každým tréninkem. Mají výbornou tréninkovou morálku a odměnou jsou jim takovéto zápasy. Doufám, že nám to vydrží co nejdéle. Jen tak dál kluci!"