Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
1:3 (0:1)
Hradec Králové
neděle 4. října 2009 12:00
Branky Bohemians
34. Blecha (Kocourek).
Sestava Bohemians
Dařina – Klouček, Skuček, Vltavský, Begić – Tomič (57. Štochl), Brak, Blecha, Puczok (55. Malík) - Kocourek (42. Ondongo), Čapek.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

C-žáci doma na "Lokádě" poprvé inkasovali a prohráli před domácím publikem. Bohemáci padli celkem třikrát a konečný výsledek tedy byl 1:3. Za Bohemians 1905 se trefil kapitán týmu Filip Blecha, když srovnával na 1:1. Jenže hosté udeřili ještě dvakrát a vyrovnaná hra skončila s dvougólovým rozdílem.

První porážka v domácím prostředí přišla paradoxne po jednom z nejlepších výkonů Klokanů v sezóně.

Již od začátku mohli diváci vidět kvalitní utkání. Vysunutý presink domácích a špatná rozehrávka hradeckých stoperů většinou zavařila hostujícímu gólmanovi, jenže gól jsme z toho nevytěžili. Kombinační hra nám svědčila. V 6. minutě se drze do vápna prosmýkl Puczok, který byl ze zadu přistrčen, ale píšťalka rozhodčího zůstala nemá, stejně tak, jako v případě držení Tomiče. Na soupeře se valil jeden útok za druhým, jenže nic z toho. Nově složená obrana zatím odolávala nájezdům hradeckých útočníků a tak stav se držel stále nerozhodný. Až ve 23. minutě se z přetaženého rohu mohli radovat hosté a to úplně z "ničeho", protože Bohemka do té doby svého soupeře uzamkla na jeho vlastní polovině. Hlavičku vytáhlého hráče nikdo z našich neodvrátil a tak balón rozvlnil síť za Adamovými zády. Na konci poločasu jsme aktivitu přenechali soupeři z Hradce Králové a proto se do poločasového písknutí rozhodčího nic již nestalo.

Do druhé půle Hradec dvakrát vystřídal, ale moc jim to nepomohlo. Aktivnější jsme byli opět my! Nápaditost se nám zase vrátila na kopačky, přenášením hry a s využitím obou stran jsme se dostávali před branku soupeře. A odměnou nám byla již ve čtvrté minutě dalekonosná střela Filipa Blechy. Mičuda nekompromisně letěla a zastavila ji až síť. I když našim hráčům nemůžeme nic vytknout, na fotbalisty Hradce to prostě nestačilo. Nepříjemně kousali z ojedinělých akcí. V 18. minutě letěl míč ze strany na naši branku, do cesty se mu postavil Michal Skuček. Tečovaný balón s vypětím všech sil vyboxoval z brankoviště Adam, jenže ve vápně stál úplně volný soupeř a ten už měl celkem lehkou práci zvýšit. Hru jsme museli otevřít a nebát se útočit ve více hráčích. Občas se nám to nevyplácelo, ale obrana v čele s dnes dobře hrajícím Markem Vltavským veškeré útoky zastavovala. Někdy s obtížemi, většinou však s grácií hodné samotných vršovických Klokanů. A smrtící rána přišla šest minut před koncem. To když se centr snášel opět z naší levé strany a "Kluge" trochu zapomněl na (zřejmě v ofsajdu stojícího) protihráče a ten jen doťuknul balón a využil milimetrového pasu. Pak se ještě do velké šance k odkryté brance dral Malík, ale rozhodčí měl praporek nahoře.

Zápas skončil tedy 1:3, ale z utkání jsme si přinesli skoro jen samá pozitiva. Jestli s těmito výkony budeme pokračovat, je téměř jisté, že se nám štěstíčko přikloní a utkání nám dopadne dobře i výsledkově. Kluci si zaslouží pochvalu za nasazení, aktivitu i kvalitní kombinační hru, kterou jsme soupeře přehráli. Chyběla nám větší aktivita směrem do vápna, a také trichu štěstí, které se od nás momentálně poněkud odklonilo...