Česká liga mladších žáků (U13)
FK Příbram
1:2 (0:2)
Bohemians 1905
neděle 11. října 2009 11:45
Branky
20. Čapek, 26. Kocourek.
Sestava Bohemians 1905: Dařina - Skuček, Brak, Vltavský, Begić - Štochl (46. Nezbeda), Tomič, Blecha, Klouček (50. Puczok) - Čapek, Kocourek (41. Vodrážka) .
Místo zápasu
Na Litavce

Reporáž

První třetinu nejvyšší soutěže zakončili mladší žáci Bohemians 1905 na hřišti Příbrami, kde zvítězili 2:1 a oplatili svému soupeři loňskou divizní porážku. Zároveň se stali prvním týmem, který Středočechy obral o body v jejich domácím prostředí.

Marodka zelenobílých čítá už "jen" pět hráčů, jenže u toho nezůstalo dlouho, neboť se při rozcvičení poranil Malík, který si pochroumal koleno.

V úvodu utkání se oba týmy pouze oťukávaly, a střelecké pokusy z dálky od příbramských fotbalistů ani mezi šance počítat nemůžeme. Poté přebrali iniciativu Klokani a drželi ji až do 50. minuty. V tomto dlouhém úseku byli vršovičtí lepším mužstvem. Lépe kombinovali, lépe se pohybovali, byli důraznější. Svou převahu mohli zužitkovat již daleko dříve, než v 20. minutě, ale do samostatných průniků na brankáře domácích je nepustilo, kulantně řečeno, úzkoprsé rozhodování asistenta rozhodčího ...

Právě ve 20. minutě jsme se zmocnili míče ve středu hřiště, po krátké narážečce vysunul krásným balonem Klouček Čapka, který obstřelil strážce příbramské svatyně. Druhý gól přišel po dalších šesti minutách. Individuální akci Blechy "dohrál" Kocourek a vstřelil, jak se později ukázalo, vítězný gól střetnutí. Köstlovi svěřenci měli celý zápas pod kontrolou a svého soupeře nejenže nepouštěli na dostřel Dařiny, ale naopak na druhou stranu několikrát hodně hrozili. Bohužel již branku nepřidali, zato se trefil soupeř. Po centru z levé strany balon lehce tečoval útočník domácích a balon doplachtil za Dařinova záda. Tento moment vršovické evidentně znervózněl a lehkost, kterou měli v dosavadním průběhu zápasu, byla pryč. Naštěstí jsme již soupeře vůbec k ničemu nepustili, a tak jsme v Příbrami zaslouženě zvítězili, když konečné skóre bylo stanoveno na 1:2.