Česká liga mladších žáků (U13)
České Budějovice
0:3 (0:0)
Bohemians 1905
neděle 25. října 2009 12:45
Branky
52. Čapek, 54. Puczok, 59. Čapek.
Sestava Bohemians 1905: Dařina - Begić, Brak, Skuček, Malík (50' Nezbeda, 51' Klouček) - Blecha, Štochl (21' Trčka), Tomič, Vltavský - Čapek, Kumprecht (37' Puczok).
Místo zápasu
TCM Mladé

Reporáž

Když jsme jeli do Budějovic, už na cestě jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Minulý rok v divizi jsme vítězný gól vstřelili až ve třetí minutě nastavení. Stejný soupeř letos porazil jako první Slavii. Ale věřili jsme si!

Do zápasu jsme vstoupili s tím, že budeme chtít hodně využívat strany hřiště. Soupeře jsme zamáčkli na jeho polovinu a hráči z Budějovic se do šancí – nebo alespoň k jejich náznakům – dostávali velice sporadicky. Vlastně jen jediná střela letěla mezi tři tyče. Adam Dařina měl tedy oproti jiným zápasům relativně volno. Zato brankář domácích se asi hodně potil. Zřejmě nejvíce při jeho špatném výkopu, kdy trefil pět metrů před sebou stojícího Davida Čapka. Jenže osamocený ostrostřelec svůj talent tentokrát neprokázal. A to bohužel ani při jeho individuálních nájezdech, kdy pro něj, ale i pro zbytek klokanů, byla prostě tahle branka zakletá!! V prvním poločase na soupeře vyslali bohemáci 9 střel, z toho pět letělo přímo mezi tři tyče. Všechny z nich mohly skončit gólem. Jenže střelecká impotence fotbalistů od Botiče byla přímo neskutečná. Po prvním poločase, i přes veškeré tisíciprocentní šance, bylo skóre stejné jako na začátku – 0:0. Čapek 3x, Blecha 2x, Brak jednou. To je výčet těch největších megašancí, kteé jsme dokázali neproměnit

Ve druhém poločase se naše hra směrem dopředu ještě zlepšila a míč jsme měli na kopačkách vlastně pouze my. Jenže gól stále nepřicházel a nepřicházel ani po dalších neuvěřitelných šancích. Puczok dokonce vyhlavičkoval balon směřující do budějovické prázdné brány !!!. Na naše kopačky se snášela menší nervozita. Kluci se báli ztráty bodů v podobě remízy. Vše rozlouskla až závěrečná osmiminutovka. Nejdříve vyslal Ismar Begić „Čápu“ do vyložené šance a ten se tentokrát nemýlil! Konečně. Poslal Bohemku do vedení 1:0. Jenže stále panovala na hřišti nervozita. Pořád byl náskok pouze jednogólový. O druhý gól se postarali střídající hráči – Jaroslav Klouček jako nahrávající, Martin Puczok jako střílející. Byla to pro něj premiérová ligová trefa. Najednou se kluci zklidnili a bylo vidět, že je zápas již rozhodnutý. Zbylých šest minut se odehrálo v klidu na polovině soupeře. Samozřejmě jsme měli další vyložené šance, které jsme neproměnili. Ale to by bylo přeci zvláštní, kdybychom stoprocentní šance využívali. Poslední trefu přidal po kombinaci ve vápně David, když mu hlavou nahrával „Půča“. Po chvilce písknul rozhodčí do píšťalky na znamení konce utkání.
Jednomyslně jsme se shodli: „Do Budějovic už nikdy!“

Perličkou utkání, mimo neproměňování šancí, bylo střídání z padesáté minuty. Ze hry šel levý bek Petr Malík, na jehož místo se posunul z pravé strany „Izy“ a do hry šel Jakub Nezbeda. Ihned po střídání se zapojil do hlavičkového souboje, kde se se soupeřem nešťastně srazil hlavou. Padl na zem a s brekem a hlavně s rostoucí druhou hlavou odcházel ze hřiště. Trochu se mu točila hlava a motal se, do hry za něj tedy šel Jaroslav Klouček. Kuba střídal po čtyřiceti vteřinách, na hřišti vydržel vteřin pouhých patnáct.

Pohled ze strany Českých Budejovic je také více než dokreslující: "Může se stát, že stejně jako dnes narazíme na mužstvo, které bude herně lepší. Přesto nás nikdo nesmí přehrávat takovým způsobem jako dneska Bohemka nás. Mohli jsme klidně dostat 7 nebo 8 gólů a vůbec bychom se nemohli divit. Jedině díky perfektnímu výkonu Vejsiho v bráně jsme uhráli "přijatelný výsledek"."