Česká liga dorostu U16 (U16)
Bohemians 1905 B
4:2 (2:2)
Slovan Liberec
neděle 11. října 2009 12:30
Branky
31., 32. (pen.) a 63. Havel, 58. Horáček - 25. a 40. min.
Sestava Bohemians 1905 B: Homola - Fábera, Žaloudek, Hejno (28. Egert), Dufek (41. Malina)- Bulíček (50. Matějka), Nerad, Rothe (55. Kejval), Havel - Horáček, Slavík.
Místo zápasu
Chuchle

Reporáž

Trenér Vychodil: "V tradičně aktivním nástupu se jen v úvodních pěti minutách objevili v zajimavých příležitostech Horáček, Slavík a Havel. Po čtvrthodině se osmělují i hosté, jejich průniky jsou čím dál víc nebezpečnější a několikrát nechybělo mnoho, aby se jim podařilo rozvlnit síť naší branky. Liberečtí nás v těchto fázích hry výrazně přehrávají a jejich vedoucí branka byla logickým vyústěním. Po inkasované brance přebíráme iniciativu. Horáček po rohu do černého ještě nezamířil, ale jeho následný průnik po přihrávce Nerada již zakončuje Havel do opuštěné svatyně hostů. V zápětí další únik Horáčka zastavují obránci soupeře až ve vápně a Havel nás proměněnou dorážkou své nevydařené penalty posílá do vedení. V poslední minutě první části však podceňujeme situaci při autovém vhazování a útočník Severočechů se svojí příležitostí naložil náramně 2:2. Gól do šatny hosty povzbudil a 15 minut druhé části patří jim a několikrát jsou blízko ke vstřelení vedoucí branky. Nám se ale vydařilo prostřídání a Kejval s Matějkou opět rozhýbali naší útočnou aktivitu. Po šanci Havla zachycuje výkop Kejval, krásně vysunuje Horáčka, který zkušeně přehazuje brankáře 3:2. Hraje se od branky k brance, velká šance hostů zůstává nevyužita a tak vše vzápětí rozhoduje dovršený hattrick Havla, jehož poslední branka byla lahůdková. V závěru Liberec držíme na uzdě a nepouštíme jej do tlaku a příležitostí.

Co říci závěrem? Po remíze v Jablonci neodcházíme s prázdnou ani s druhým severočeským klubem, jenž okupuje se svým sousedem nejvyšší ligové příčky. Já mám radost zejména z toho, že v tomto utkání jsme dokázali uspět i bez hráčů jako jsou Slánský, Barták, Kraus, Klement a další, což jen potvrzuje vyrovnanost a kvalitu kádru."

Média