Česká liga dorostu U16 (U16)
FK AS Pardubice
1:2 (1:1)
Bohemians 1905 B
sobota 17. října 2009 12:30
Branky
18. min. - 23. Nerad (pen.), 69. Horáček.
Sestava Bohemians 1905 B: Semerád - Jasz ,Žaloudek, Hejno, Fábera (41. Dufek) - Kejval (41. Hubínek), Nerad, Rothe (41. Kraus), Havel - Slavík (60.Richtrmoc), Horáček.
Místo zápasu
Ohrazenice

Reporáž

Trenér Vychodil: 'Velmi cenná výhra na hřišti Pardubic se zrodila až po zlepšeném výkonu ve druhém poločase. První část jsme totiž prochrápali a přestávková pauza tak byla hlučnější než obvykle, ale padla na úrodnou půdu.

Z aktivního vstupu do utkání jsme vytěžili dvě příležitosti Havla, které by ale nevedly ke skórování ani při ragby. Domácí nás v dalším průběhu přehrávají, jsou lepší na míči, důraznější v soubojích a především organizace naší hry je zoufalá. Postupně přečkáváme se štěstím dvě šance po rohových kopech, centrované míče hlavně přes naší levou stranu jsou velmi nebezpečné a v 18. minutě již udeří po zbytečném faulu Nerada. Na přesný míč si mezi Žaloudka s Hejnem naběhl domácí hráč a hlavou nedal Semerádovi v brance šanci. Branka nás donutila přeci jen k větší aktivitě. Ve 23. minutě Nerad rychle rozehrál na Kejvala, jeho nepovedený centr překvapivě prošel až na malé vápno, čímž však zaskočil i Slavíka s Horáčkem, kteří šancemi na vyrovnání pohrdli. Následný nepovedený rohový kop skončil na ruce domácího obránce a rozhodčí nařídil velmi přísnou penaltu, kterou Nerad s přehledem proměnil 1:1. Do konce poločasu je však nadále nejzaměstnanějším mužem náš brankář Semerád, který výborně zlikvidoval dvakrát tváří v tvář průniky domácích hráčů.
Do druhé části vstoupilo úplně jiné mužstvo. Ve 47. minutě po spolupráci Horáčka s Neradem překopl osamocený Slavík branku a za chvíli po Horáčkově úniku vykopl reflexním zákrokem domácí brankář dorážku Havla. Ani další možnosti Krause a po pauze výborného Horáčka však ke změně skóre nevedou. Soupeř se také dostává k nebezpečným příložitostem, útoky se valí z jedné strany na druhou a je zřejmé, že kdo první prolomí koncovkovou mizérii, tak zřejmě zvítězí. Šťastnější jsme my a jsem přesvědčený, že jsme mu šli více naproti. V 69. minutě v hlouby naší poloviny kombinuje dvojice Nerad- Hubínek, následný průnik druhého jmenováneho do obrany domácích je vyšperkován přihrávkou na Horáčka, který s přehledem vstřelil naší druhou a i vítěznou branku …

Závěrem nemohu opomenout výpomoc Vládi Semeráda z kádru A žáků. Při zranění Starczewského doplnil do dvojice brankáře Homolu. Přístupem a kvalitou v tréninkách si zasloužil nominaci k utkání jako jednička, se svou rolí se zhostil velmi dobře a má velký podíl na našem úspěchu.'