Česká liga dorostu U16 (U16)
Dukla Praha
3:3 (1:1)
Bohemians 1905 B
středa 28. října 2009 12:30
Branky Bohemians 1905
7. a 48. Horáček, 80. Nerad.
Bohemians 1905
tarczewski - Žaloudek (62. Richtrmoc), Egert, Hejno, Klement - Bulíček (53. Matějka), Nerad, Kraus (53. Hubínek), Havel - Barták (62. Slánský), Horáček.
Místo zápasu
Juliska

Reporáž

Trenér Vychodil: V nástupu dostáváme domácí pod tlak. Ve třetí minutě rozvlňuje Nerad ve velké šanci jen boční síť, průnikům aktivního Bartáka do rozvrácené obrany chybí správné vyřešení, a tak se prosazujeme až po rohovém kopu, kdy vyhrál hlavu Egert a Horáček předskočil brankáře - 0:1. Postupně se hra vyrovnává a soupeř začíná získávat navrh zejména při standartních situacích. V 18.minutě končí míč po rohu vysoko nad a za deset minut jen kousek vedle tyče. Ve 34. minutě nevypadá dlouhý míč do naší obrany nebezpečně, ale po drobném zaváhání Egerta vyřešili útočníci Dukly rychlý protiútok na výbornou a je srovnáno 1:1. V poslední minutě první části jsme mohli inkasovat opět po rohu hlavou, míč se však mezi tyče nevejde. Vedení získáváme na svou stranu ve 48.minutě, kdy se zmocňuje míče Nerad, proniká obranou domácích a předkládá lahůdku Horáčkovi 1:2. Soupeř je zaskočen a k dalším zakončením se postupně propracovávají ještě Barták s Havlem. Bohužel podcenění souboje Hejna před naším pokutovým územím je nám osudovým 2:2. Sice se v těchto fázích hraje nahoru-dolů, ale soupeř začíná být aktivnější před naší brankou. Dvě slibné šance ze hry ještě nevyužívá a udeří, jak jinak z rohu v 62. minutě, když vyrazěný míč Starczewským je bleskově vrácen do branky 3:2. Ze snahy o vyrovnání stojí za zmínku šance Matějky a Slánského, konečný výsledek však určil nádherně provedený trestný kop Nerada v poslední minutě 3:3.

K vidění byl rušný a zajímavý fotbal. Na umělé trávě s minimálními rozměry mě potěšilo, že se utkání nezvrtlo v nespočet soubojů a v kopanou. Jsem rád, že z obou stran bylo k vidění i mnoho fotbalového. V utkání se střídaly pasáže, kdy vždy byl jeden z týmů aktivnější a protivníka držel zkrátka. Velkou zbraní domácích byly standartní situace, ze kterých jsme sice inkasovali jen jednou, ale povětšinou to vždy hořelo. Ospravedlňování typu, že protivník byl kompletní ročník 93 neberu, protože problémy máme dlouhodobější. Remízu považuji za spravedlivou, i když jsou domácí vzhledem k našemu vyrovnání v poslední minutě asi zklamáni, že v utkání nezvítězili.