Česká liga dorostu U16 (U16)
Bohemians 1905 B
3:1 (2:0)
Sezimovo Ústí
neděle 8. listopadu 2009 12:30
Branky
2. Hubínek, 20. Barták, 66. Malina -  70.
Bohemians 1905
Bricín - Malina, Žaloudek, Nováček, Klement - Matějka, Kejval, Nerad (41. Slavík), Hubínek - Barták (51. Rothe), Slánský (41. Horáček).
Místo zápasu
Chuchle

Reporáž

Trenér Vychodil: "Běží druhá minuta a jdeme do vedení brankou Hubínka, který pěkným přehozením brankáře využil precizní přihrávku Kejvala za obranu - 1:0. Po sérii našich rohů se v desáté minutě objevují ve veliké šanci hosté, ale z ideální pozice míří vysoko nad. Mnoho dalšího toho v první části již nepředvedli, takže rušno je převážně před jejich svatyní.  V 18.minutě předvádí Barták brejk po rohu, předkládá míč do loženky Hubínkovi, který však jen trefuje golmana. O dvě minuty později uhání Slánský v dlouhém sprintu stíhán obránci vstříc brance, hosté zabraňují akci v poslední chvíli, ale Barták se již prosadit dokázal 2:0. Další příležitost zazdil svojí váhavostí Matějka, ale co neproměnil ve 33.minutě Kejval po uvolnění Bartáka, je až k neuvěření.

V nástupu do druhé části je hra poměrně vyrovnaná, ale soupeřově obraně zle zatápějí svojí rychlostí Barták s Horáčkem. Nejprve jejich únikům chybí kvalitnější finální přihrávka a pak po vzájemném uvolnění ve 48.minutě vychytal Horáčka brankář. V 55. minutě je Horáček faulován ve vápně a z nařízené penalty se vyznamenává brankář Ústí, který střelu Matějky vytahuje na tyč. Za dvě minuty se z pravé strany probíjí Malina, nachází Slavíka, jehož střelecký pokus dvakrát spadne na břevno. Po hodině hry se vyznamenává Bricín, který si bravůrně poradil s lobem útočníka hostů a tak udeří na straně druhé. V 66.minutě přebírá Hubínek míč u lajny, uvolňuje se přes dva hráče a křížným pasem vybídl ke skórování Malinu, který pokřtil své nové kopačky 3:0.  V závěrečné desetimunutovce nejprve koriguje výsledek soupeř 3:1, pak zklamal v koncovce hlavou Rothe a další úspěšný zákrok si připsal i Bricín.

Na velmi těžkém terénu je naše vítězství zasloužené. Branek mohlo být z naší strany více, ale i brankář Bricín předvedl několik povedených zákroků. Podstatně více rušněji bylo před brankou hostů, když především s rychlostí našich útočníků měla jejich obrana značné problémy. Ve druhé časti by jsme se při větší chytrosti a trpělivosti mohli dostávat více do samostatných úniků, ale pohlídat si ofsajdovou lajnu byl neřešitelný problém."

Média