Přebor mladších přípravek (U10)
Střešovice 1911
0:16 (0:10)
Bohemians 1905
neděle 20. září 2009 13:30
Branky
3x Traore, 3x Koubek, 3x Novák, 3x Musil, 2x Nejeschleba, Freisler, Čakurda.
Sestava Bohemians 1905: Křivohlavý - Ciprys, Klečánek, Řehoř, Strnad - Apeltauer, Musil, Novák, Traore, Peter - Čakurda, Koubek, Freisler, Nejeschleba.
Místo zápasu
SK Střešovice

Reporáž

Ve třetím kole jsme zavítali na půdu SK Střešovice 1911 a opět jsme chtěli předvést pěkný fotbal a zvítězit. Počasí fotbalu přálo a kvalitní fotbalové zábavě přispělo i přeložení zápasu z umělého povrchu na krásně připravenou přírodní trávu.

Do zápasu jsme chtěli opět vstoupit aktivně a vytvořit na soupeře tlak s cílem vstřelit, co možná nejrychleji branku. To se nám podařilo, i když jsme se na první vstřelený gól opět nadřeli a spálili několik šancí. Přesto jsme otevřeli skóre ve 4. minutě zápasu, kdy se již na naši střeleckou impotenci nemohl koukat Musil a dvěmi slepenými trefami nás poslal do dvojbrankového vedení. Soupeř nám během první půle příliš odporu nekladl a my jsme měli možnost pohodlně si připravovat další a další brankové příležitosti. Toho jsme využívali k pěkné kombinační hře a kromě vytváření i proměňování gólových šancí. Nebudu zde vypisovat všechny brankové momenty, ale kromě nepřesných výroků rozhodčího :-) se v první půli do historie zápasu zapsali ještě 2× Koubek, 2× Traore, 2× Nejeschleba, Freisler a ke svým dvěma brankám z úvodu přidal ještě jednu Musil.

Během první půle jsme dokázali soupeře drtivě přehrávat a hrát pěkný kombinační fotbal. Chtěli jsme předejít uspokojení a stále pokračovat v nastoleném trendu z první půle. To se nám v úvodních pěti minutách druhé půle dařilo plnit a zásluhou Nováka a Traore jsme navýšili vysoké vedení o další dva zásahy. To bylo z naší strany na dlouhou dobu všechno. Opustili jsme naší hru, kdy mezi námi létal míč a naše hra přestávala mít pohyb a tempo. Bylo k vidění mnoho individuálních akcí, které ovšem nevedly ke gólovému vyústění, protože byly vedené do velkého počtu hráčů, takže docházelo ke zbytečným ztrátám míče a nedošlo k žádnému ohrožení branky soupeře. V této hře jsme pokračovali téměř celý druhý poločas, ale přesto se nám povedlo přidat další branky, když se trefil Čakurda, 2× Novák a Koubek. Náš gólový účet se tak zastavil na čísle 16 a jasným rozdílem jsme soupeře přestříleli.

Trenér Martin Vanko: "Odehráli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v prvním poločase jsme měli velkou chuť do hry a byli hladoví po vstřelení dalších branek, v poločase druhém jsme výrazně polevili. Přesto jsem opět spokojen s vysokým počtem vstřelených branek a hrou zejména v prvním poločase. V zápase jsme se mohli přesvědčit, že pokud chceme dávat góly, musíme tomu přizpůsobit i hru. Dokud jsme byli v pohybu a jenom posouvali jednoduchými přihrávkami míč dopředu, naskakovalo i naše skóre, když jsme ovšem začali míč příliš vodit a hrát pouze na sebe, nikam to nevedlo. Fotbal patří mezi kolektivní sporty a pouze hráči, kteří chtějí makat pro tým jak dopředu, tak dozadu mají šanci na úspěch. A to platí po celou dobu zápasu."