Přebor mladších přípravek (U10)
Bohemians 1905
1:2 (1:1)
ČAFC Praha
pondělí 28. září 2009 10:30
Branky Bohemians
Nejeschleba.
Sestava Bohemians 1905: Křivohlavý - Řehoř, Apeltauer - Vakoč, Musil, Novák - Freisler, Nejeschleba, Peter, Štěpánek - Traore, Klečánek, Čakurda - Koubek, Podrazil.
Místo zápasu
Vítkov

Reporáž

Ve 4. kole jsme přivítali hostující tým ČAFC Praha. Naše domácí utkání bylo nezvyklé tím, že jsme jej museli odehrát na umělé trávě na Šeberově. Jako do každého zápasu jsme vstupovali opět s vědomím, že chceme hrát pěkný fotbal a zvítězit. Tento cíl jsme naplnili bohužel pouze částečně a poprvé v této sezóně jsme ochutnali hořkost porážky.

Do první půle jsme vstoupili jako vždy velmi útočně naladěni a dařilo se nám soupeře přehrávat a držet míč. Naše kombinace byli přesné, nechyběl pohyb a i v těžkých situacích jsme si dokázali poradit a neumožňovali jsme soupeři získat míč. ČAFC ovšem dobře bránila a nepouštěla nás příliš na dostřel svojí branky a naopak se snažila vyrážet do útočných akcí, které ovšem neznamenali velké nebezpečí. My jsme pokračovali v naší dobré hře a odměnou za to nám byla vstřelená branka. Po krásné kombinaci, kdy míč putoval po ose Novák, Freisler, Musil a zakončovatel celé akce Nejeschleba, který už jen pohodlně dorážel do prázdné branky - 1:0. Po vstřeleném gólu jsme nadále zůstávali aktivní, ale ČAFC pokračovala ve své obranné hře a nebylo k vidění příliš šancí. Ty přicházeli většinou po rohových kopech, ale vždy nám chybělo více důrazu před brankou, abychom míč dopravili do branky. Za to nás potrestal soupeř vyrovnáním. Po pěkně sehraném brejku a přihrávce před branku soupeř doklepával do odkryté části brány - 1:1. Tím bylo určeno poločasové skóre 1:1.

Do druhého poločasu jsme nemohli nastoupit jinak než s cílem rozhodnout toto utkání v náš prospěch. Opět jsme soupeře drželi na jeho polovině a měli míč na kopačkách, ale nedostávali jsme se k ohrožení soupeřovi svatyně. Vždy jsme soupeře dobře vykombinovali, ale v momentě, kdy bylo potřeba dostat míč před branku, kde jsme měli nabíhající hráče, tak přišla zbytečná klička nebo zbrzděni celé akce a o šanci jsme se sami připravili. Tak se odehrávala téměř druhá půle. Míč na naší kopačce, kombinace do křídla, ale nepřicházející centr. Ve druhé půli jsme měli největší šanci, když se Nejeschleba obtočil okolo bránícího hráče, nebezpečnou střelu brankář pouze vyrazil, ale opět chybělo více důrazu před brankou a z nebezpečné situace nebylo nic než rohový kop. Soupeř se také snažil o rychlé protiútoky, ale byli jsme lepší v soubojích a dokázali jsme si s více čí méně nebezpečnými situacemi před naší brankou poradit. Rozhodující moment zápasu přišel po standardní situaci soupeře. První střelecký pokus jsme odvrátili, ale střela se odrazila nešťastně přímo k nohám soupeře, který bez rozmýšlení vyslal míč směrem k brance, kde propadl klubkem hráčů a skončil až v naší síti - 1:2. Do konce zbývali pouze 4 minuty a i přes veškerou snahu jsme již branku nevstřelili a tak se radoval soupeř v poměru 1:2.

Trenér Martin Vanko: "Jednoduché fotbalové pravidlo říká, že kdo dá více branek, tak vyhraje. My jsme dokázali vstřelit pouze jednu a soupeř byl efektivnější v koncovce a o jeden gól byl dnes lepší než my. V zápase se nám dařilo kombinovat a držet míč, ale naše hra postrádala větší přímočarost do zakončení. Dokázali jsme se lehce dostávat do křídelních prostor, ale tam už jsme si nedokázali poradit a místo jednoduché přihrávky spoluhráči proti noze do zakončení, jsme volili vždy to složitější řešení. I z tohoto důvodu jsme dnes prohráli. Dnes jsem spokojen s předváděnou hrou, ale fotbal se hraje na góly, které jsme dnes nedali. V příštím zápase musíme k předváděné hře přidat i více agresivity, důrazu a jednoduchosti před brankou, protože góly se, jak známo, sami nevstřelí"