Přebor mladších přípravek (U10)
Tempo Praha
1:4 (1:3)
Bohemians 1905
neděle 4. října 2009 14:15
Branky Bohemians
Pejša 2, Musil 2.
Sestava Bohemians 1905: Zvoníček - Strnad, Řehoř, Peter, Ciprys - Apeltauer, Novák, Pejša, Čakurda, Nejeschleba, Musil, Dostál, Heč.
Místo zápasu
Tempo

Reporáž

Programem nedělního odpoledne bylo již 5. kolo oblastního přeboru mladších přípravek. V něm se proti sobě postavily dva kvalitní týmy, a to celky Bohemians 1905 a domácí FC Tempo Praha. Utkání se hrálo na kvalitně upravené trávě, ale za nepříjemných větrných podmínek.

Minulý týden jsme si na domácím hřišti neporadili s ČAFC Praha a ztracené domácí body jsme si chtěli vynahradit na Tempu. Čekal nás kvalitní soupeř, který bude jistě patřit do vrchních pater přeborové tabulky.

Hned v úvodu střetnutí jsme si vytvořili převahu, která vyústila k několika střeleckým pokusům. Ty by se určitě daly označit jako gólové, ale domácí strážce branky dokázal vždy konečkami prstů míč vyškrábnout mimo tři tyče a zabránil tak inkasování branky. Náš tlak ovšem pokračoval a zanedlouho jsme byli odměněni gólem. Po krásné individuální akci Pejši, který si zpracoval míč, s velkou lehkostí obešel několik bránících hráčů a krásnou přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 0:1. Po této brance jsme samozřejmě chtěli skóre navýšit, ale udeřilo na druhé straně. Vhazovali jsme aut na soupeřově polovině, ale došlo k nepřesnosti vedoucí ke ztrátě míče a následnému brejku, který domácí proměnili - 1:1. Gól s námi nikterak neotřásl, ale soupeři vlil více odvahy ke hře dopředu a byl čím dál více odvážnější. To znamenalo, že oba týmy chtěly útočit a pro diváka byl připraven fotbal nahoru dolů, kdy jsme chtěli útočit, ale Tempo hned po zisku míče vyráželo do nebezpečných brejků, které mnohdy obrana řešila na poslední chvíli ve spolupráci s dnes vynikajícím brankářem Zvoníčkem. Týmem, který posunul stav skóre ve svůj prospěch, jsme ale byli my. Do míče se opřel Lukáš Musil a povedenou trefou přiklonil misky vah na naší stranu - 1:2. Záhy poté se nám podařilo odskočit na dvougólové vedení, kdy si na levé straně narazil míč Pejša a sám tváří v tvář brankáři si počínal chladnokrevně, obešel ho a do prázdné branky zvýšil - 1:3.

O přestávce jsme si řekli, že chceme dál pokračovat v útočné hře podpořené stejnou bojovností a nasazením jako v první půli. Na hřiště jsme si odnesli velké odhodlání, ale chybělo trochu více kvality, abychom si vytvořili šanci. Soupeř neustále hrozil a nechtěl se s výsledkem smířit. Kontaktní gól, ale stále nepřicházel, takže jak už to ve fotbale bývá, padl gól do sítě na druhé straně. Rozhodčí odpískal přímý kop a k míči si stoupl Lukáš Musil. Trefil míč krásně na zadní tyč a navýšil naše vedení o další stupínek - 1:4. Tříbrankový rozdíl už jsme udrželi, i když soupeř měl rozhodně na to, aby nějakou branku přidal, ale opět to nepřipustil výborně chytající Zvoníček.

Trenér Martin Vanko: "Zápas přinesl rychlý fotbal se spoustou šancí, soubojů i branek, takže si myslím, že na oko diváka byl pohledný. Naší hře nechybělo odhodlání a bojovnost, ale občas nás trápilo provedení, kdy jsme špatným načasováním přihrávek nebo špatným pokrytím míče přicházeli o míč a nabízeli soupeři brejkové situace. Dneska bych chtěl pochválit celý tým za přístup k zápasu, bojovnost a opět snahu o fotbalové řešení těžkých situací. Nyní nás ale opět čekají tréninky a maximální pracovitost na nich, abychom se mohli i příští týden radovat z příjemného fotbalového zážitku."