Přebor mladších přípravek (U10)
Bohemians 1905
4:1 (1:0)
Admira Praha
neděle 11. října 2009 9:00
Branky
Čakurda 2, Nejeschleba, Grossmann.
Sestava Bohemians 1905: Zvoníček - Strnad, Řehoř, Peter, Ciprys - Apeltauer, Novák, Pejša, Čakurda, Klečánek - Musil, Dostál, Grossmann, Nejeschleba.
Místo zápasu
Vítkov

Reporáž

V dalším domácím utkání jsme se po neúspěšné jednozápasové anabázi na Šeberově opět vrátili na domácí půdu na Vítkov. Chtěli jsme odčinit nepříjemnou domácí ztrátu proti ČAFC Praha a potvrdit kvalitní fotbalový výkon i výsledek z minulého týdne, kdy jsme předčili Tempo Praha 4:1 na jeho hřišti.

Opět jsme chtěli hrát dobrý fotbal, což se nám po většinu zápasu dařilo. Snažili jsme se o kombinaci i individuální akce, řešit těžké situace bez odkopu a rozehrávku od zadních řad. Odměnou za to se k nám v některých momentech přiklonilo štěstí při šancích soupeře.

První poločas jsme odstartovali dobře, měli jsme míč na noze, útočili jsme a snažili se o zakončení. Šance si ale jako první vytvářel soupeř. Jejich řešení, ale nemělo gólové parametry. Buď je zbrzdilo příliš zbrklosti před brankou, nebo řekl střelám své "NE!" opět výborně chytající Matěj Zvoníček. Naše první šance, která volala po gólu, se zrodila po spolupráci Pejši a Čakurdy. Pejša dobře navedl míč ze středu k levé straně, kde byl ve výborném náběhu Čakurda, který dostal milimetrový míč, ale gólovou radost mu překazil včas vyběhnutý brankář hostů. Ruce nad hlavu jsme, ale mohli zvednout o chvíli později v 10. minutě. Odrážená střela se dostala k Nejeschlebovi, který obešel chytře protihráče a přes klubko bránících hráčů poslal umístěnou střelu k pravé tyči, která znamenala vedení 1:0. Soupeř měl možnosti srovnat s námi krok, ale obehrávala se ta samá písnička, jakou jsem uvedl výše. Protože jsme ani my nevyužili možnosti, které jsme si vypracovali, šlo se do kabiny za našeho těsného vedení - 1:0.

Během pauzy jsme si řekli chyby, které vedly k mnoha šancím soupeře, a šli do druhého poločasu s cílem rozhodnout utkání přidáním dalších branek. To se nám povedlo v úvodních deseti minutách na jedničku. Admira opět zaváhala ve své příležitosti, za to my jsme odskočením na dvojbrankový rozdíl nepohrdli. Ve 29. minutě Grossmann zatáhl míč, který předložil Čakurdovi, a ten zakončil velmi chytře okolo padajícího brankáře - 2:0. Na další gól jsme nemuseli čekat dlouho. Běžela 32. minuta, Novák se přes bránící hráče dostal ke střele, která před brankářem skočila a vypadla mu z náručí. Toho využil Čakurda a přidal svůj druhý gól v zápase - 3:0. Minutu na to jsme přidali další fotbalový bonbónek v podobě krásného vstřeleného gólu. Pejša si poradil s protihráčem na levé straně a připravil krásnou přihrávkou před prázdnou branku míč pro Grossmanna, který doklepl do odkryté brány - 4:0. Rozdíl čtyř gólů nám už dával klid do dalšího průběhu zápasu, přesto se Admira nechtěla vzdát a tlačila se k naší brance. Nakonec se přeci jenom dočkali. Skákavý míč na naší polovině poslal soupeř zpět do prostoru před naší brankou, kde přeskočil všechny naše bránící hráče a skončil v síti - 4:1. Do konce zápasu chybělo ještě 10 minut, ale skóre už se nezměnilo.

Trenér Martin Vanko: "Stejně jako v minulém zápase na Tempu bylo k vidění mnoho brankových příležitostí na obou stranách. Přestože skončil zápas 4:1, mohlo být k vidění gólů daleko více. Zatímco hráči Admiry téměř všechny své možnosti promarnili, my jsme dokázali být efektivnější a míč dopravili ve více případech tam, kam patří. Kluci si opět zaslouží pochvalu za přístup k zápasu a sebevědomý projev na hřišti. Nyní jsou před námi další tréninky a další zápasy, ve kterých se opět musíme všichni snažit pracovat na maximum."