Přebor mladších přípravek (U10)
Motorlet
0:1 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 17. října 2009 11:15
Branky
Čakurda.
Sestava Bohemians 1905: Křivohlavý - Nejeschleba, Modrek - Dostál, Musil, Novák - Pejša, Koubek; Wijas Strnad - Traore, Grossmann, Čakurda - Peake, Freisler.
Místo zápasu
Hlubočepy

Reporáž

Soutěž už si kroutí druhou polovinu podzimní části a v sedmém kole přichystal, kromě špatného počasí, duel mezi domácím Motorletem Praha a hosty z Vršovic.

Jelikož se počasí v minulých dnech neukázalo jako skalní příznivec fotbalu, a z nebe se snášel na zem střídavě déšť se sněhem, nebylo do poslední chvíle jisté, zda se utkání odehraje, či bude odloženo. Utkání bylo nakonec povoleno a podmáčený terén napovídal, že nás v Hlubočepích nečeká jednoduché utkání.

To se i potvrdilo. Do zápasu jsme vstoupili jako lepší tým. Kombinovali jsme, drželi jsme soupeře na jeho polovině a snažili se o neustále ohrožení branky. Dařilo se nám dostávat do křídel, odkud létaly před branku nebezpečné míče, ale vždy nám chyběl krok k míči nebo trošku šťastnější odraz k tomu, abychom se dostali do zakončení. Když to nešlo po centru, tak jsme pokoušeli štěstí střelbou z dálky. Bohužel ani tato snaha nezaznamenala úspěch. Brankář domácích střely výborně kryl nebo vyrazil a my jsme na těžkém terénu nepředvídali, že by mu mohla střela vypadnout a na dorážku jsme přibíhali již pozdě. Soupeře jsme v první půli přehrávali, přesto si dokázal vytvořit nebezpečné střelecké pozice, které ovšem Tomáš Křivohlavý bez problému zlikvidoval.

Poločas tedy nabídl nudný výsledek 0:0, ale my jsme stále chtěli hrát trpělivě a jít za vítězným gólem v zápase. Na těžkém terénu klukům ubývaly síly a vzhledem k tomu, že jsme díky počasí mnoho nenatrénovali, nebyla už druhá půle, tak svižná, jak jsme si představovali. Motorlet byl po většinu druhého poločasu lepším týmem, což bylo zapříčiněno především nedostatkem našeho pohybu a nepřesností po zisku míče. Přesto kluci utkání nevzdávali a snažili se dostat k soupeřově brance po rychlých proti útokům. Většina z nich byla slibně rozjeta, ale chybělo nám dostat míč před branku. Vždy se objevila jedna klička navíc nebo jiné zaváhání a akce, tak končily většinou jako rohový kop. Z nich jsme si sice vytvářeli závary před brankou, ale ke gólu to nevedlo. To se změnilo čtyři minuty před koncem. Novák zatáhl míč po levé straně, obránce zablokoval centr na rohový kop, vystřídali jsme a Čakurda ze skrumáže před brankou trefil jediným gólem v zápase tři body pro Bohemians 1905.

Trenér Martin Vanko: "Potvrdilo se, že i když patří Motorlet mezi týmy ze spodku tabulky, tak proti nim není jednoduché hrát a vstřelit branku. Zápas byl o to těžší, že se hrálo na podmáčeném hřišti, kde nebylo jednoduché kontrolovat míč a rychle ubývaly síly. Z naší strany byla určitě lepší první půle, kdy jsme hráli dobře kombinačně, ale jsem rád, že i v druhém poločase, kdy se nám příliš nedařilo fotbalově, jsme zápas nevzdali a chtěli až do poslední minuty dát vítěznou branku, což se nám nakonec podařilo. Přestože jsme dnes vyhráli, tak jsem spíše zklamaný. A to především z toho, že v utkání přípravky padne pouze jeden gól a to z rohu."