Přebor mladších přípravek (U10)
AC Sparta Praha
13:1 (5:0)
Bohemians 1905
sobota 31. října 2009 10:30
Branky
Nejeschleba
Sestava B1905
Zvoníček, Strnad, Řehoř, Heč, Musil, Pejša, Nejeschleba, Peter, Grossmann, Peake, Apeltauer, Čakurda, Dostál, Klečánek
Místo zápasu
TC Strahov

Reporáž

V dalším kole jsme zavítali na spartakiádní stadion na Strahově, kde má své tréninkové centrum Sparta Praha. Jak napoví výsledek, tak to nebyla zrovna povedená návštěva.

Do utkání jsme vstoupili s přehnaným respektem před soupeřem a tím, že jsme sebe sami předem pasovali do role poražených, jsme Spartě její vystoupení velmi ulehčili. Nebyli jsme důrazní, agresivní ani bojovní. Chybělo nasazení, odvaha a chuť hrát. Hráči Sparty do zápasu vstoupili velmi agresivně a bojovně. Dohrávali souboje a my jsme se jim v této disciplíně nemohli rovnat. Naše šance byla přehrát Sparťany fotbalově, ale po prvních obdržených gólech jsme rezignovali na celou naší hru a báli se dojít si pro míč, udělat si kličku nebo si narazit. Strach nám svazoval nohy a rojilo se spousta nepřesností po kterých jsme jednoduše inkasovali branky.

Víc k zápasu ani nemám chuť psát, protože ho hodnotím jako krajně nepovedený a myslím, že bychom se z něj měli rychle oklepat, zapomenout na něj a dále pracovat na tréninku. Nemám pocit, že by byla Sparta o tolik lepší, aby nám vstřelila třináct branek. Předčili nás především po fyzické stránce, kdy její hráči byli rychlejší, silnější, tvrdší a důraznější. Fotbalovou kvalitou se jim můžeme rovnat, ale nesmíme se bát hrát, nesmíme k nim přistupovat jako k někomu, kdo je lepší než my, ale jako k soupeři, kterého chceme porazit a máme na něj.

Stejně jako bych při výhře neskákal do oblak, tak ani po prohře nebudu propadat panice. Přípravka je především o tom, aby se s dětmi pracovalo a vychovávalo. Výsledek mě sice mrzí, ale nemění nic na tom, že chceme stále kvalitně pracovat na tréninku a jít zvolenou cestou.