I. futsalová liga (Futsal)
Bohemians 1905
7:4 (0:3)
Nejzbach Vysoké Mýto
pátek 11. prosince 2009 20:00
Branky Bohemians
24. Málek (Frohna), 25. Slunéčko (p.k.), 31. Slunéčko (Stejskal), 34. Bellada (Junek), 34. Frohna (Slunéčko), 39. Šnídl (Frohna), 40. Stejskal - 12. Michalec, 15. Lištván, 20. Gerčák J., 32. Formánek.
Rozhodčí: Kaštánek - Trlida.
ŽK
Šnídl - Formánek, Michalec, Vágner.
Diváků
350.
Sestava Bohemians 1905: Kudrna, Franěk - Šnídl, Bellada, Stejskal, Slunéčko - Málek, Dvořák, Junek, Frohna - Samek, Vrána. Sestava Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák L., Formánek, Brychta, Michalec, Vágner, Gerčák J., Lištván, Vácha, Chadima, Jelínek, Novotný.
Místo zápasu
Zelený pruh

Reporáž

Utkání začalo z obou stran opatrně a zpočátku šlo o vyrovnaný souboj. Hráči Bohemians měli několik šancí ke skórování, ale nedokázali je využít a tak stav 0:0 trval. Ale to platilo jen do 12. minuty. V ní špatně vyhodil míč domácí Kudrna, Nejzbach toho využil k založení rychlého protiútoku a Michalec se trefil přesně k tyči - 0:1.

Tento úvodní gól domácí hodně srazil a začali kupit chyby, kterých zkušené Mýto využilo ve svůj prospěch i přesto, že Kudrna několika zákroky napravil svou chybu. Přišly však dva rychlé brejky, které byly zakončené přesně a tak byl poločasový stav 0:3. Nutno říci, že klokani ve druhé desetiminutovce působili matným dojmem a diváci e o přestávce ptali, co se stane po obrátce.

A stalo se to nejlepší, co se stát mohlo, i když ani první úsek druhé půle tomu nenasvědčoval. Nejzbach ale začal zbytečně pasivně a aktivita byla výhradně na domácí straně. Když ve 24. minutě snížil Málek na 1:3, hosty to neprobralo. Až o minutu později, kdy Slunéčko proměnil pokutový kop za své stažení na zem, začali naplno "žít" i domácí fanoušci. Ti vybuchli v nadšení, když znovu Slunéčko, který nastoupil poprvé po odpykání sedmizápasového trestu, srovnal na 3:3.

V těch chvílích se probral i Nejzbach který pochopil, že výhra nepřijde sama a minutu po vyrovnání předvedli akci po ose Lištván - Formánek, a druhý z nich přesnou trefou k tyči poslal hosty opět do vedení - 3:4. Na malou chvilku to vypadalo, že na další obrat nebudou mít domácí síly, ale ty se našly. Aktivita domácích vyústila v obrat, kdy se během jedné minuty trefili Bellada a Frohna - 5:4

Utkání se tak přelilo do své poslední fáze. Nejzbach se nechtěl smířit s prohrou, gólman Gerčák se vysouval na polovinu soupeře a díky jeho dobré hře nohou se dařilo dostat domácí pod tlak. Do hry také zasáhl i Novotný, sedící do těch chvil hlavičce. Když ani tato varianta nenesla vyrovnání, nahradil Gerčáka Vácha, ale ani on nebyl úspěšný. Naopak, ze dvou rychlý protiútoků domácí zakončovali do odkryté obrany a skóre tak narostlo po trefách Šnídla a Stejskala na konečných 7:4.