FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
Bohemians 1905
0:0 (0:0)
Kladno
sobota 8. května 2010 17:30
Rozhodčí
Adámek - Kubáň, Slavík.
ŽK
Lukáš - Novotný, Procházka, Zoubek.
ČK
68. Zoubek.
Diváků
7500 (vyprodáno).
Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Csech, Rychlík - Moravec Lukáš, Kaufman, Štohanzl (87. Pávek) - Bálek (80. Slezák), Hartig (71. Cissé). Sestava SK Kladno: Pavlík - Bartoš, Procházka, Mráz, Beneš - Gross - Zoubek, Novotný, Holub (46. Szabo), Cigánek(84. Svoboda) - Tatanashvili (46. Lička).
Místo zápasu
Praha - Ďolíček

Online

Po normálním zápase by se všech 7500 fanoušků mělo pomalu rozejít do svých domovů. Tento zápas však až tak obyčejný nebyl a většina fanoušků se postupně schází na hrací ploše. Po 78 letech končí Bohemka v Ďolíčku a o dalším osudu této perly mezi stadiony v tuto chvíli není rozhodnuto. Nezbývá než doufat a všemožně podporovat snahy snažící se, aby se Bohemka do této oázky klidu nad Botičem co nejdříve vrátila.
90+3
a je tu konec. Bohemka remizovala s Kladnem 0:0. a bude hrát poprvé v novodobé historii 2 sezony za sebou stejnou soutěž.
90+1
Kladno zahrává roh. Ve vápně Bohemky je i Pavlík.
90.
Rozhodčí nastavuje 3 minuty.
89.
Další velká šance. Slezi přesprintoval celou obranu Kladna, skvěle poslal míč na Cissého, ale ten nesmyslně čekal a nechal si vzít míč od brankářek Kladna.
87.
Taktické střídání v podání Pavla Hoftycha. Odešel Štohanzl, přišel Pávek.
87.
Po přihrávce Svobody střílel Gross nad.
85.
I o deseti Kladno teď velmi tlačí a zelenobílá obrana má plné ruce a nohy práce.
84.
Poslední střídání Kladna. Odešel Cigánek a nastoupil mladčiký Svoboda.
83.
Fantastické okamžiky Radka Sňozíka. Šli na něj 3 střely ve velmi rychlém sledu. Se všemi si však bravurně a akrobaticky poradil.
82.
Amadou Cissé to zkusil ve stylu Jana Moravce a pronikal pod tribunou. Na jeho přihrávku však nikdo nedostáhl.
80.
Právě probíhá velká protestní akce "kmotrům Ďolíček nedáme". Tento transparent zvedl nad hlavu celý stadion jako jeden muž.
80.
Bálka střídá při svém rozloučení Dalibor Slezák.
78.
Další obrovská šance Kladenský. Štěstí zkoužel Beneš a Sňozíka opět zachránila branková kostrukce, přesněji břevno.
77.
Žlotou kartu dostal Cissé.
77.
Zpráva pro novináře a zástupce majitelů - je vyprodáno. dnešnímu utkání přihlíží 7500 diváků.
76.
Bohemka se i přes početní výhodu poněkud stáhla. Hráči v pruhovaném si nedokážou pořádně přihrát a hosté se dostávají do tlaku.
76.
Za taktický faul ve středu hřiště dostává Pavel Lukáš žlutou kartu.
75.
Na Štohanzlův obloučkovitý nákop Kaufman nedostáhl.
71.
Bohemka poprvé střídá - Hartiga střídá Amadou Cissé.
70.
Velmi nebezpečný střela Tomáše Cigánka zaměstnala Radka Sňozíka. v zápětí se brakář v červeném zaskvěl i při střele Beneše.
68.
Všemimilovaný David Zoubek se vykartoval během jedné minuty! Za neustálé řeči a prostesty mu rozhodčí během chvíle udělil 2 žluté. Nagelovaný provokatér si však nedá pokoj a verbálně provokuje i po odchodu ze hřiště.
66.
Při následém přímém kopu zkusil přímo štěstí Jiří Rychlík, ale neškodný míč proletěl kolem Pavlíkovy tyče.
65.
Další akce Jana Moravce končí faulem, za který Jan Procházka dostává žlutou kartu.
63.
Další průnik Jana Moravce. Tentokrát ho však hostující obrana s vypětím všech sil zablokovala.
58.
Nebezpečná situace před brankou Sňozíka. Novotný ale přehnal důraz, zajel do domácího gólmana  a po zásluze dostal žlutou kartu.
56.
Zajímavá standartní situace po faulu Jindřiška na Procházku zůstala nevyužita. Jan Novotný střílel pouze vysoko na svatyni Radka Sňozíka.
55.
Kladenští si neporozuměli v rozehrávce, ale hlavní rozhodčí jim přehlédl evidentntí malou domů.
54.
Bohemka opět zamyká kladenské před jejich vápnem. Štohanzl se pokusil vystřelit z velké vzdálenosti, ale střela mu nesedla.
50.
Zajímavá situace pro Kladno, ale akci Zoubka se Szabem skvěle zneutralioval Jan Štohanzl.
49.
Obrovská šance Hartiga, který se pověsil do Kaufmanova centru. Jeho skvělá hlavička minula levou tyč branky hostujícího gólmana o pouhé centimetry. Většina stadionu už viděla míč v síti.
48.
Marcel Lička se uvedl poměrně tvrdým faulem na Štohanzla.
46.
Hosté provedli dvojnásobné střídání. Odešli Holub a Tatanashvili a nahradili je Szabo a Lička.
46.
Začal druhý poločas.
Poločasovou přestávku zpestřuje fanouškům maskot klokan, který vylezl až na vrcholek ochranné sítě a týmy špuntů Bohemky a Tempa, které se právě poděkovali a opouští hřiště.
45.
Rozhodčí Adámek ukončil první poločas. Bohemka měla jednoznačně více ze hry, skvělý byl zejména Moravec, nicméně největší šanci spálil o tyč hostující Tatanashvili.
44.
Průnik Kladna do pokutového území včasným vystoupením zastavil Jiří Rychlík.
43.
Další 2 velké šance Bohemky, ale Moravcova střela byla zblokována a Hartiga zastavil praporek pomezního rozhodčího.
41.
Další nedůrazná hlavička po rohovém kopu. Tentokráte od Martina Csecha.
39.
Další skvělý průnik Moravce, ale opět se mu nepovedl centr. V zápětí ten samý hráč tvrdě ale čistě atakoval Davida Zoubka, který je v Ďolíčku oblíbená asi jako slimák mezi zahrádkáři.
37.
Po další standartce po tvrdém faulu na Moravce probíhala před Kladenským vápnem učiněná "trmavrma", ale nikdo se k pořádné střele nedostal.
35.
Kaufman tentokrát zkoušel zahrát rohový kop na bližší tyč, ale Hartig na míč nedoskočil.
33.
Kaufman se Štohanzlem se nakonec prokombinovali ke centru do pokutového území, kterým první jmenovaný našel Nikla. Ten však svou hlavičkou mezi 3 tyče nedokázal umístit.
31.
Rychlík našel svým cetrem před brankou Bálka, který si ale balon nesrovnal a Beneš mu ho ukopl. Následující rohový kop skončil v rukou Pavlíka.
29.
Chvilkový tlak ze strany kladenských skončil pouze nepřesnou střelou Davida Zoubka.
27.
Po faulu na Štohanzla zahrával Kaufman přímý kop do ohně před brankou. Situace nakonec vyústila jen v další ale už méně podařený rohový kop.
26.
První velká šance Kladna, po chybě Csecha šli středočeši 3 proti dvoum klokanům. Tatanashvili nastřelil v jasné šanci pouze tyč.
24.
Další průnik Honzy Moravce, ale přihrávka na Bálka opět nevyšla. Kladno se hnalo do rychlého protiútoku, ze kterého vytěžilo pouze standartní situaci skvěle odvrácenou Kaufmanem.
23.
Je roztaženo další choreo k aktuálnímu dění, tentokrát namířené proti ČMFS - "Stadiony 2012? komu tím prospějete?"
20.
Ofenzivní hráči Bohemky nyní napadali kladenskou rozehrávku tak aktivně, že donutili Bartoše zahrát pouze do autu.
19.
Střela levačkou v podání Kaufmana šla pouze doprostřed brány a skončila v bezpečí naruče gólmana Pavlíka.
17.
Bohemka byla v obrovském tlaku, Moravec skvěle pronikl do pokutového území a dával míč pod sebe na Bálka, který na balon ale nedosáhl. V zápětí se Moravec opět skvěle uvolnil a Pavlík proti jeho střele vytáhl vynikající zákrok.
15.
Štohanzl po uvolnění od Kaufmana centroval do vápna, ale nabíhající Hartig se k hlavičce nedostal a pouze přepadnul přes záda dobře se vrátivšího kladenského obránce.
13.
Bohemka se usadila v okolí pokutového území Kladna a Hartiga našel přízemním centrem z pravé strany osamoceného Kaufmana, který ale z nějaký 7 metrů vysoko přestřelil.
11.
Lukáš Hartig po dlouhém nákopu do vápna vybojoval jenom roh.
9.
Nedůrazná střela Antonína Holuba asi z 25. metrů.
7.
Klokani to zkusili po zemi a po trase Sňozík, Nikl, Bálek, Štohanzl se dostali skoro až k centru do vápna, který ale Hartig pokazil.
6.
Kladno poprvé trošku zahrozilo, ale Jan Novotný nedokázal důrazně zakončit. Sňozík balón sbírá do náruče.
4.
Bohemka se na začátku zápasu snaží o tlak. Zelenobílí jsou zatím lepší v hlavičkových soubojích a rychlejší. Jediným vyústěním je však zatím nepodařená standardka v podání Kaufmana.
2.
Prvním ohrožením kladenské brány byla slabá hlavička Moravce. Pavlík si pro míč pohodlně došel.
1.
utkání právě začalo. Klokani útočí proti kotli.
Právě probíhá rozloučení s legendou - Daliborem Slezákem, který se děkuje kotli s obrovským nápisem "SLEZI DÍKY". Veterán opouští trávník za hromového potlesku tribun.
V doprovodu rozhodčích (hlavního Adámka a asistentů Kubáně se Slavíkem) a klokana, nastupují hráči na hračí plochu. Domácí v zelenobílém, hosté v černomodrém.
Pro Bohemku je dnešní zápas důležitý a slavností z mnoha úhlů pohledu. Jakýkoli bodobý zisk klokanům zaručí uchování prvoligové příslušnosti pro další sezonu. Avšak 2 velké ikony už bez ohledu na záchranu nebudou v příští prvoligové sezoně působit. Tou první je Dalibor Slezák. Symbol znovuzrozené Bohemky ve 40 letech definitivně končí s aktivní kariérou a hodlá se věnovat trenérské dráze. Ještě větší symbol však dnes Bohemka ztrácí ve svém stadionu. Příští sezona se již nebude nebude hrát v útulném Ďolíčku, ale ve slávistéckém Edenu. Doufejme, že toto stěhování je pouze dočasné.
Pro naše hosty je dnešní duel zápasem o naději. Na předposledním místě tabulky ztrácí na čtrnácté slovácko dva body. Dá se tedy říci, že dnešní výhra je pro kladenské nutností.
Dobré odpoledne z poněkud nostalgicky naladěného stadionu v Ďolíčku. Ve 29. kole gambrinus ligy se dnes utkají Bohemians 1905 s SK Kladno.
Zbývají dvě kola do konce I. Gambrinus ligy a Bohemka stále nemá nic jisté. V zápase s Kladnem ji k definitivní záchraně stačí získat bod. Zápas vám Virtulní Ďolíček přinese v textovém onlinu a živém vysílání Rádia Bohemka.

Média

Články

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Radek Sňozík 4,2 / 25
Pavel Lukáš 3,2 / 25
Martin Cseh 3,2 / 25
Jiří Rychlík 3,1 / 25
Marek Nikl 3,8 / 25
Josef Jindřišek 3,3 / 25
Jan Štohanzl 3,9 / 25
Jiří Kaufman 3,4 / 25
Amadou Cissé 2,2 / 25
Jan Moravec 4,4 / 25
Vladimír Bálek 2,5 / 25
Lukáš Hartig 3,1 / 25

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.