I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:2 (1:0)
FK Příbram
sobota 6. března 2010 13:15
Branka Bohemians
37. Maxa
dt>
Sestava:
Smrčka - Plamínek (55. Kovařík), Kopřiva, Hejno, Košata - Trýzna, Šebek T., Nerad, Havel (55. Benetka) - Maxa, Šebek V. (41. Hanzl) - dále připraveni Hudec a Bricín
Místo zápasu
Šeberov UMT

Reporáž

C dorost nenavázal na dobré výkony ze závěru přípravy a prodloužil svojí černou šňůru z podzimní části. Mladé Klokany sice Maxa na konci první půle dostal do vedení, ale neproměněné šance v úvodu druhého poločasu rozhodly. Hostům se poté podařilo vyrovnat a zanedlouho skóre otočit na konečných 1:2.

Utkání se od úvodu hrálo za silného větru a na těžkém, zasněženém terénu. I z těchto důvodů moc fotbalového umu k vidění nebylo. Hráči nenavázali na aktivní a bojovný výkon z přípravy a vypadalo to, jakoby se báli hrát. V úvodní dvacetiminutovce mohla padnout branka na obou stranách. Nejdříve hosté špatně vyřešili slibné přečíslení a místo střely volil útočník nepřesnou přihrávku a na druhé straně, po autovém vhazování a centru, zakončoval z hranice malého vápna Maxa, ale hostující brankář reflexivně zasáhl. Přece jen jsme do kabin odcházeli s vedením. Opět po autovém vhazování předal Václav Šebek míč Trýznovi, který vystřelil, tečovaný míč nadělal problémy brankáři a k dorážce byl Maxa připraven.

Do druhé půle jsme se chtěli zklidnit, navázat na předváděnou hru ze závěru přípravy a hlavně začít konečně makat. Provedli jsme jednu změnu a vstup do druhé půle se celkem povedl. Jak vystřižená tréninková akce - Trýzna centruje na Maxu, ovšem ten posílá míč hlavou na tyč. Zanedlouho opět Maxa, tentokrát jde míč z kopaček těsně mimo. A pak už se jen potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“ a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Neskutečné nakupení chyb v obraně, které znamenalo vyrovnání na 1:1. Do hry jsme poslali čerstvé síly, ale brzo bylo skóre v náš neprospěch. Trestný kop z dobrých 25 metrů skočil před Smrčkou a pod jeho tělem prošel míč do sítě. Dále jsme pokračovali v předváděné křeči a nic kloudného jsme nepředvedli.

Hosté nás tedy včetně přípravných utkání počtvrté v sezóně porazili a my se nyní musíme zase probrat a začít opět tvrdě makat, abychom mohli dělat čest Bohemce.

Příští utkání hrajeme již v pátek 12. března v Brně.