I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:0 (0:0)
Hradec Králové
sobota 3. dubna 2010 13:15
Branky
47. Havel
dt>ŽK: 64. Benetka, 80. Šebek T.
Sestava Bohemians
Smrčka - Benetka, Žaloudek, Hejno, Košata - Zimmermann (65. Kovařík), Šebek T., Nerad, Havel (79. Švec) - Maxa, Šebek V.
(51. Barták) - dále připraveni Hudec a Bricín
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Do tohoto velice důležitého utkání jsme museli vstoupit oproti minulým kolům v improvizované sestavě, jelikož jsme ze zdravotních důvodů nemohli počítat hned se čtyřmi hráči. Proto jsme v pátek večer narychlo povolali z D-dorostu Žaloudka a v sobotu dopoledne Bartáka. Již v týdnu bylo z kluků cítit, že už je opravdu nejvyšší čas utnout tu nepříjemnou sérii.

Vstup do utkání jsme měli celkem povedený a hned v 5. minutě dostal přihrávku za obranu Václav Šebek, ale skákající míč nedokázal rychle dostat pod kontrolu a obránce se včas stačil vrátit. Hosté na druhé straně zahrozili z trestného kupu, který plachtil z 30 metrové vzdálenosti pod břevno a Smrčka jej vyrážel na rohový kop. Náš první rohový kop přinesl závar před brankou, centr sice proletěl celým vápnem, ale Maxa se individuálně prosadil a předložil zpětnou přihrávku Košatovi, který ovšem trefil obránce. Dále jsme měli více ze hry a Hradec nás příliš neohrozil. Škoda našich těsných ofsajdových pozic, které zamezily samostatným únikům. Ve 34. minutě nám zatrnulo. To se objevila jedna z mála skulinek v obranné činnosti a nikým nehlídaný soupeř na hranici pokutového území vyslal svůj pokus k tyči, ovšem Smrčka nás výborným zákrokem podržel. První poločas jsme zakončili pohlednou akcí, Benetka vyslal po pravé straně Maxu, ten se dostal k centru a Košata na zadní tyči pálil těsně mimo.

Sestava a taktika pro druhý poločas zůstala nezměněná. Hned v úvodu jsme měli dvě příležitosti. Nejdříve Zimmermann vyhrál souboj a Košatův pokus byl zblokován a o chvilku později hledal Maxa za obranou Václava Šebka, ale míč po teči skončil v náručí brankáře. 47. minuta znamenala naše vedení. Krásná fotbalová akce si zasloužila branku a vnesla chaos do obrany hostí. Když už se zdálo, že branka nepadne, ukopl obránce míč brankáři přímo k Havlovi, který poslal levačkou míč do sítě. Nechtěli jsme, aby opadlo tempo naší hry, a i proto jsme provedli střídaní - Barták nahradil Václava Šebka. Navýšit vedení mohl Maxa, ale jeho křižnou střelu vyrážel brankář na rohový kop. S blížícím se koncem utkání začali hosté více vystrkovat růžky a musel nás opět zachraňovat Smrčka. Posledních 15 minut jsme zbytečně soupeře pouštěli do hry a začali faulovat na naší polovině, z čehož plynulo několik nepříjemných trestných kopů a po jednom z nich se ozvalo i břevno naší branky. Když jsme v samém závěru přežili nepřehlednou situaci v našem pokutovém území, rozhodčí utkání ukončil.

Radujeme se tedy ze zisku 3 bodů a jsou to pro nás body zlaté. Vždyť jsme na body čekali od 5. kola, tedy od 12.9. a série 13 porážek v řadě byla opravdu dlouhá. Děkujeme za pomoc hráčům z D-dorostu, kteří nás narychlo museli posílit, aniž by absolvovali jediný trénink a posilami opravdu byli. Samozřejmě díky patří i stabilním hráčům kádru, kteří makali po celou dobu utkání a odměnou je jim konečně výhra.

Jsme rádi, že jsme i naší výhrou podpořili výhru A-dorostu, což se v letošním ročníku podařilo poprvé, abychom získali 6 bodů a doufáme, že nyní jsme zahájili pozitivní sérii.

Média