I. liga mladšího dorostu (U17)
FK Teplice
2:0 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 10. dubna 2010 16:15
Branky
55. a 68.
dt>Sestava Bohemians:
Smrčka - Benetka, Žaloudek, Hejno, Košata - Zimmermann (41. Trýzna), Šebek T., Nerad, Havel (70. Hudec) - Maxa (56. Šebek V.), Barták (66. Kovařík) - dále připraven Bricín
Místo zápasu
Na Stínadlech

Reporáž

V sobotu odpoledne nás čekalo na teplických Stínadlech další utkání s mužstvem z dolní poloviny tabulky, a i proto jsme chtěli navázat na výhru z minulého domácího utkání s Hradcem. Těsně před utkáním se nad Teplice přihnala mračna doprovázena deštěm.

Oproti minulému kolu jsme nastupovali s jedinou změnou, když v základní sestavě nastoupil Barták místo Václava Šebka. Poprvé jsme ohrozili branku hostí v sedmé minutě, kdy jsme ubránili rohový kop a Maxa s Havlem se vydali do protiútoku. První možnost se nezdařila, ale z pokračující akce našel Barták křižnou přihrávkou Havla, ale tomu trvalo zpracování příliš dlouho a střela byla zblokována na rohový kop. V 10. minutě jsme měli jednu z velkých příležitostí. Benetka poslal trestný kop od půlící čáry na bránu, Tomáš Šebek byl důrazný v souboji s brankářem, ale odražený míč si naše kopačky nenašel. Ve 13. minutě zakončoval Maxa levačkou nad branku. Po čtvrthodině měli první velkou příležitost domácí. Na trestný kop směřující přes zeď do branky si počkal Smrčka. Po 25 minutách měli další příležitost domácí. Po centru se z hlavičkového souboje odrazil k domácímu borci, ale ten jej poslal z voleje vysoko do ochranné sítě. Poločasovou tečku udělal trestný kop Hejna, který mířil z uctivé dálky jen těsně mimo.

Do druhé půle jsme provedli jednu změnu na kraji zálohy. Trýzna nahradil Zimmermanna. Po osmi minutách o sobě dali vědět naše 94, Havel hlavou našel Bartáka, ten se dostal ke střílenému centru, který nakonec nenašel adresáta, a kousek od zadní tyče skončil v zámezí. V 50. minutě nám bylo pořádně horko. Po trestném kopu domácích a následné skrumáži se ozvala tyčka naší branky a následně ještě Smrčka nedovolil soupeři dorážku. Za chvilku se vlnila síť na druhé straně, bohužel jen ta boční. Hejno vyslal dlouhou přihrávku na Maxu, ten prodloužil na zabíhajícího Trýznu, ale Kuba minul cíl. V další příležitosti hrál hlavní roli Barták, který se dokázal prosmýknout kolem postranní čáry až do vápna a váhal s přihrávkou tak dlouho, až přihrávkou našel pouze prvního bránícího hráče. Pak začala naše střídání a větší aktivitu do útoku měl přinést místo Maxy Václav Šebek. Ovšem naše snažení utlumila branka v naší síti. Nejdříve se Smrčka srazil s bránícím hráčem a vypadl mu míč z rukou. Následná střela byla nešťastně tečována přímo na nohu Teplického hráče a ten již neměl problém poslat míč do sítě. Dalším střídáním jsme se pokusili oživit naší hru vpředu a Kovařík nahradil Bartáka. Zanedlouho jsme ovšem prohrávali již o dvě branky. Na křižný centr pozdě reagoval Trýzna, který nechal pár kroků náskoku domácímu hráči a ten se hlavou nemýlil. Do hry se ještě dostal Hudec místo Havla a chtěli jsme se pokusit ještě s výsledkem něco provést. Václav Šebek dokázal projít přes tři hráče, ale jeho pokus pravou nohou byl zblokován na rohový kop. Na ten si vyskočil Tomáše Šebek, ale hlavou mířil nad břevno domácí branky. Domácí ještě mohli navýšit vedení, ale Smrčka vytáhl ze svého repertoáru povedený zákrok a včasně vyběhl.

Utkání jsme tedy prohráli a nemůžeme se ani moc divit, vždyť jsme za celý zápas vyslali mezi tyče pouze jeden střelecký pokus. Pak jsme již buď nepřesně mířili, nebo nám trvala práce s míčem natolik, že obránci stačili naše pokusy blokovat. Utkání také přineslo další zklamání a to jsou předvedené výkony hráčů z lavice, kteří vlastně ani žádné výkony nepředvedli. Nepřinesli do hry požadované oživení a nasazení, které od nich bylo očekáváno.

Trenér Martin Pačanda: ,,Sehráli jsme vyrovnané utkání, ve kterém platilo „kdo dá gól, vyhrál“. My jsme těch příležitostí měli více, ale počínání našich hráčů ve finální fázi je velmi nedůrazné. Málo se pokoušíme o zakončení a hráči zbytečně hledají další možnost přihrávky místo zakončení.‘‘