I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
2:4 (2:1)
Mladá Boleslav
sobota 24. dubna 2010 13:15
Branky
12. Hanzl, 23. Šebek T. - 18., 42., 74., 80+2.
ŽK
50. Nerad
Sestava Bohemians
Bricín - Benetka, Žaloudek, Hejno (44. Košata), Dolejš - Havel (72. Havel), Šebek T., Nerad, Šebek V. - Hanzl (55. Maxa), Barták - dále připraveni Hudec a Smrčka
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Klokani měli před sebou utkání s mužstvem z horní poloviny tabulky, který ale v jarní části nemá takové výsledky jako na podzim. I proto jsme očekávali celkem vyrovnané utkání.

V úvodu zakončoval slabě svojí slabší pravou nohou Václav Šebek, na druhé straně nás po rohovém kopu na brankové čáře zachraňoval Nerad. Zanedlouho jsme rozehrávali trestný kop u hostujícího pokutového území, ale centr směřující na zadní tyč vyrážel brankář na rohový kop. Další trestný kop poslal Václav Šebek polovysoký na přední tyč a Hanzl jej špičkou kopačky usměrnil k přední tyči. Šli jsme do vedení. Zvýšit skóre mohl Barták, který dostal na hranici ofsajdu krásnou přihrávku do úniku, ale zakončil ránou nad. V 18. minutě hosté vyrovnali. Po rohovém kopu se opět do zakončení dostali hosté, Bricín první pokus stačil reflexivně vyrazit, ale na dorážku z bezprostřední blízkosti již nestačil. Nerozhodný stav ovšem také moc dlouho nevydržel. Do vedení nás dostal kapitán Tomáš Šebek. Míč putoval postupně od Havla na Bartáka, ten nahrál Václavu Šebkovi, ten vyhrál souboj, posunul míč na střed a Tomáš Šebek jej z první vyslal na bránu. Nepříjemná křivka, která se schovala hostujícímu brankáři ve sluníčku, zapadla z 25 metrů do branky. V další šanci se ocitl Hanzl. Benetka poslal po lajně Havla, ten našel zpětnou přihrávkou právě Hanzla, ale ten mířil z první mimo branku. Hosté do poločasu opět zahrozili ze standardní situace. Trestný kop od půlící čáry nakonec likvidoval Bricín.

V úvodu druhého poločasu nás postihlo několik nepříjemností. Nejdříve hosté dokázali srovnat. Střední záložníci si dávali přednost, čehož soupeř využil, šel do protiútoku a po následném centru bylo skóre 2:2. Navíc hlásil Hejno směrem ke střídačce, že není schopen pokračovat ve hře. Necítil se fit po střetu ze závěru první půle a točila se mu hlava. Na obou stranách se hráči dostali do úniků, nejdříve Barták mířil mimo branku a na druhé straně hasil nebezpečí vystřídavší Košata. Útočné snažení obou mužstev bylo lepší než obranné činnosti. I proto bylo na obou stranách k vidění několik slibných šancí, ale hráči většinou nedokázali trefovat branku. Bohužel nedocílil branky Benetka, který nejdříve nadvakrát neprotlačil míč k brance a poté Dolejš poslal svůj trestný kop z 22 metrů nad branku. Hosté udeřili v 74. minutě a dokázali otočit skóre na svojí stranu. Dolejš dobře neodhadl skákající míč, který jej přeskočil a následně po zpětné přihrávce skončil míč v naší síti. Ovšem utkání ještě nebylo u konce. Nerad po trestném kopu centroval do vápna, ale Dolejš mířil hlavou těsně mimo. Ještě jednu šanci jsme měli, ale i Tomáš Šebek poslal svojí střelu jen těsně vedle hostující branky. Ve druhé minutě nastavení, při hře vabank, dokázali hosté navýšit své vedení na konečných 2:4.

Bohužel nemůžeme myslet na úspěch, kdy již v několikátém utkání nedokážeme udržet vedení. Druhý poločas jsme nezvládli a prohráli jej 0:3. Hráči nepokračovali ve výkonu z první půle a opět nás zbrzdila brzo inkasovaná branka. Bohužel nás i zklamala koncovka a několik individuálních chyb.
Nyní musíme dále pracovat a všichni přistupovat se 100% nasazením k tréninkovému procesu, abychom v utkání dokázali udržet tempo po celou hrací dobu. Uzdravují se nám zranění hráči a k dalšímu zápasu s první Olomoucí pocestují pouze ti hráči, o kterých budeme přesvědčeni, že na hřišti nechají vše.

Trenér Martin Pačanada: ,,Opět utkání rozdílných poločasů. V první půli jsme byli lepším týmem a naše vedení bylo zasloužené. Druhý poločas ovlivnilo nucené střídání Hejna, který se o poločase cítil v pořádku, ale již v první minutě druhého dějství si řekl o střídání. Hrubé chyby v obsazování hráčů v našem pokutovém území a zbrklá a nepřesná koncová fáze nás stálo vítězství, nebo minimálně remízu.‘‘