I. liga mladšího dorostu (U17)
Sigma Olomouc
2:1 (0:0)
Bohemians 1905
sobota 1. května 2010 15:15
Branky
1., 57. – 65. Havel
ŽK
55. Košata, 77. Dolejš
Sestava
Smrčka – Plamínek, Dolejš, Hejno, Košata (72. Švec) – Šebek T. – Havel, Benetka (60. Trýzna), Nerad, Šebek V. (55. Zimmermann) – Hanzl (46. Maxa)
Místo zápasu
Olomouc - Řepčín

Reporáž

Olomoucký Řepčín viděl v sobotu na 1. máje bojovnou Bohemku, která byla vyrovnaným týmem vedoucímu celku soutěže. Proti domácí Olomouci jsme zvolili hru ze zajištěné obrany s podnikáním rychlých brejků. Tomu odpovídalo i základní rozestavění 4-1-4-1.

Úvod utkání patřil domácím, kteří zahrozili nejdříve nebezpečnou střelou, kterou likvidoval Smrčka, a později se po rozehraném rohovém kopu ozvalo naše břevno. Poprvé jsme se do zajímavého brejku dostali v 7. minutě, ale centr nakonec nenašel nikoho ze zelenobílých. V 9. minutě se k trestnému kopu postavil Košata a jeho pokus zeď přizvedla nad branku. Hra se díky našim výpadům srovnala a domácí možná byli lehce zaskočeni, že dokážeme být směrem dopředu nebezpeční. Další šanci měl Tomáš Šebek, který vyslal dělovku z voleje, ale domácí brankář vyrážel na roh. O chvilku později se dokázal kličkou na střed uvolnit Hanzl, ovšem jeho pokus mířil těsně mimo. Dále jsme spolehlivě bránili a v další šanci jsme se opět ocitli my. Na Neradův rohový kop si naběhl Dolejš, ovšem ze souboje vyšel lépe domácí brankář. Těsně před poločasem o sobě dali vědět domácí, ale nepříjemnou střelu přes obránce kryl Smrčka a Havel uklidil míč do zámezí.

Do druhé půle jsme taktiku neměnili, jen jsme hráče nabádali, aby se nenechávali zatlačit až příliš hluboko na svojí polovinu. Domácí nasadili do útoku nejlepšího střelce soutěže Ševčíka. Ten bohužel pro nás dokázal své kvality a v 51. minutě dostal domácí do vedení. Ševčík využil našeho zaváhaní, naběhl si do odkrytého prostoru na levé straně a křižnou střelou skóroval. Ovšem dále jsme pokračovali v trpělivém bránění a další brejková situace zůstala nevyužita. Zanedlouho šla Sigma do dvoubrankového vedení. U postranní čáry se dokázal soupeř uvolnit, poslal míč vzduchem na střed, kde si jej domácí hráč přistrčil hrudí do běhu, a poslal míč přes Smrčku do sítě. Neskládali jsme ovšem zbraně a kluci dál makali. Dále jsme podnikali nebezpečné protiútoky, ale také domácí začali využívat skulinek v naší obraně. Po jednom takovém protiútoku nás podržel Smrčka. Závěr utkání ještě sliboval drama, zvláště poté, co jsme dokázali snížit. Maxa si seběhl na dlouhý odkop a servíroval přihrávku Havlovi do samostatného úniku. Ten dokázal ošálit domácí brankáře kličkou a levou nohou rozvlnil síť. Do konce utkání zbývalo ještě 15 minut a cítili jsme možnost na srovnání. Urodilo se sice několik šancí na obou stranách, ale skóre již zůstalo nezměněné.

Odvedli jsme solidní výkon, za který se nemusíme stydět. Ovšem domácí dokázali dokonale potrestat naše chyby a prokázali své kvality. Nezbývá nám nic jiného, než dále usilovně pracovat v tréninku a připravit se na příští kolo, kdy hostíme Baník Ostrava.

Trenér Martin Pačanda: ,, Z naší strany povedené utkání co se týče nasazení a bojovnosti. Bohužel jsme se dopustili dvou taktických hrubých chyb a ty rozhodly utkání. Zaostáváme v herních činnostech jednotlivce a díky tomu přicházíme o spousty míčů, které nás stojí hodně sil opět vybojovat, nebo jsme nuceni faulovat.‘‘

Média