I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
2:1 (1:1)
Baník Ostrava
sobota 8. května 2010 12:30
Branky
14. Hanzl, 80. Zimmermann - 19. Trýzna vlastní
ŽK
25. Šebek T., 57. Dolejš
Sestava Bohemians
Smrčka - Plamínek, Dolejš, Hejno, Trýzna - Havel (55. Zimmermann), Benetka (79. Švec), Šebek T., Nerad, Šebek V. (58. Maxa) - Hanzl (49. Barták) - dále připraven Bricín
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Po minulém utkání v Olomouci, ve kterém jsme potrápili vedoucí celek tabulky, nás čekal další moravský soupeř, a to Ostravský Baník.
Úvod utkání byl z naší strany velmi nervózní a plný nepřesností. Hosté byli urostlejší a hned od úvodu bylo jasné, že utkání nebude snadné. Opět jsme nastoupili s defenzivnější taktikou a hrou na rychlé protiútoky. Ovšem nebylo to nic snadného, obzvláště když Baník zůstával v zadu stále minimálně ve 4 hráčích. Jenže ani to hostům nestačilo ve 14. minutě, kdy za obranu vyslal Hanzla Nerad a ten si dokázal v zakončení poradit a před brankářem poslal míč pod víko. Baník o sobě dal vědět za chviličku, kdy se ozvala tyč naší branky. Za pár minut ovšem hosté srovnali, respektive srovnal vlastní brankou Trýzna, který srazil centr do sítě. Většina prvního poločasu se pak odehrávala mezi vápny. Ojedinělý pokus Nerada dokázala domácí obrana vytěsnit nad branku.

Do druhého poločasu jsme šli beze změn. Pokud bylo v prvním poločase k vidění několik fotbalových momentů, tak ve druhé půli už by hledal něco zajímavého jen málokdo. Naše hra, pokud se to tak dá nazvat, byla plná nepřesností a chyb v obraně, které hosté naštěstí nedokázali potrestat. Postupně jsme začali prostřídávat a do hry se dostávaly čerstvé útočné síly. Vedení na naši stranu mohl strhnout Dolejš, ale po rohovém kopu mířil hlavou nad. I Baník mohl jít do vedení, ale po přetaženém centru nás podržel Smrčka, který se při krkolomném zákroku téměř obtočil zády kolem tyčky. Ostravští stále praktikovali stejnou hru, kdy nakopávali dlouhé míče, a utkání tedy bylo plné soubojů. V 70. minutě jsme měli jasnou šanci ke skórování. Čerstvý muž na hřišti Zimmermann byl faulován v pokutovém území. Ač nebyl určen exekutorem, sám si vzal míč a postavil ho na puntík. Přestřelil. Zanedlouho se po Neradově autovém vhazování ocitl v zakončení Tomáš Šebek, ale jeho pokus lapil brankář. Když už směřovalo utkání do remízového konce, dopadlo štěstí na naše kopačky a hlavně na ty Zimmermanovy. Maxa poslal z levé strany centr na hranici pokutového území a právě Zimmermann střelou z voleje přidal naší druhou branku.

Utkání bylo spíše bojovné než fotbalové, ale důležité jsou tři body a potvrzení zlepšujících se výkonů. Předvedli jsme příliš mnoho nepřesností a chyb, ale měli jsme i štěstí a bojovnějšího ducha. Příští utkání nás čeká na Strahově s domácí Slávií.

Trenér Martin Pačanda: ,,Utkání příliš fotbalové krásy nepřineslo. Baník se uchyloval převážně k dlouhým nakopávaným míčům a my, ač jsme se snažili o kombinační hru po zemi, jsme příliš kazili nepřesnými přihrávkami. Přesto kluci tento zápas odmakali a odměnou jim bylo vydřené a šťastné vítězství.‘‘

Média