I. liga mladšího dorostu (U17)
Viktoria Plzeň
3:4 (1:2)
Bohemians 1905
sobota 29. května 2010 13:15
Branky
4. a 68. Maxa, 32. Plamínek, 72. Slánský - 34., 44., 67.
ŽK
63. Šebek T., 65. Nerad, 67. Dolejš
Sestava Bohemians
Smrčka - Plamínek, Egert, Dolejš, Košata - Havel (41. Vobořil), Nerad, Benetka, Šebek T., Šebek V.(47. Slánský) - Maxa (79. Zimmerman) - dále připraveni Kovařík a Bricín
Místo zápasu
Luční

Reporáž

V týdnu před zápasem s Plzní se nám rozšířil počet hráčů, kteří nejsou připraveni k utkání na deset. I proto jsme byli nuceni povolat další hráče ročníku 94. Pro tuto sezónu to byli v pořadí hráči číslo 7. 8. a 9.

Úvod utkání byl v režii domácích a ty hned v první minutě orazítkovali břevno naší branky. Plzeň předváděla rychlou kombinační hru plnou pohybu, a dělala tak velké starosti našemu obrannému bloku. Ovšem i my jsme vystrčili růžky, ale první protiútok skončil rohovým kopem, který jsme nedokázali zužitkovat. Ve 4. minutě jsme přibrzdili snažení domácích. Nerad na středu vystihl přihrávku, kousek potáhl míč, přihrál Maxovi do brejku a ten se nemýlil. Plzeňští ovšem měli dále míč převážně na svých kopačkách a zle nám zatápěli. Obrana měla mnoho práce a nevěděla kam dřív skočit. Když už se zdálo, že je nejhůře, zachránil nás Smrčka nebo domácí netrefili branku. Po půlhodině hry nám vyšel další kontr. Egert získal míč u pokutového území, poslal ho na Maxu, který jej předložil do úniku Plamínkovi. David se dostal do šance 1:1 z pozice pravého beka, což nebývá obvyklé, ale s šancí si poradil jako zkušený útočník a zvýšil na 2:0. Naneštěstí pro nás domácí v zápětí snížili. Domácí útočník stačil nacentrovat z kraje vápna před vybíhajícím Smrčkou a na zadní tyči otálel Košata s odkopem. Do poločasu mohlo být srovnáno. Maxa nepřesně přihrál na útočném vápně a rychlý protiútok likvidoval až Smrčka.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s jednou změnou, Havla nahradil Vobořil. Plzeň zahrozila hned v úvodu, ale střelecký pokus směřující do růžku branky sbíral Smrčka. Zanedlouho se ale domácím již podařilo vyrovnat. Špatně jsme rozebrali hráče při akci po autovém vhazování a bylo vyrovnáno. Na druhé straně se pokoušel vstřelit branku Nerad, ale jeho dalekonosný pokus se jen otřel o břevno. Do hry jsme poslali místo Václava Šebka čerstvého Slánského a přeskupili řady na 4:4:2. K vidění byly šance na obou stranách. Na naší straně nedokázal usměrnit míč do branky kapitán Šebek, a poté Maxa po stříleném centru od Slánského nedosáhl na míč. Na druhé straně nám bylo nejhůře v 63. minutě, kdy se zjevil volný hráč na malém vápně, ale z první trefil špatně míč a poslal jej obloučkem Smrčkovi do náruče. Poté přišel krátký úsek hry, kdy jsme ztratili koncentraci a postupně dostali 3 žluté karty za nesportovní chování. Po té třetí přišel trest. Domácí zahrávali trestný kop a po nepřehledné situaci v pokutovém utkání se k zakončení dostal soupeř a míč skončil v síti. Domácím se podařilo otočit skóre na svojí stranu, ale neradovali se příliš dlouho. To se totiž Maxa rozhodl ke střele z dobrých 25 metrů a jeho dělovka znamenala vyrovnání. Do konce utkání zbývalo 10 minut, ale očekávaný tlak domácích nepřišel. Respektive jsme domácí do tlaku nepustili a aktivně jsme napadali jejich rozehrávku. I díky tomu jsme byli v závěru nebezpečnější a dokázali jsme skóre opět zvrátit v náš prospěch. Nerad vyslal na levou stranu Tomáše Šebka, ten odcentroval a Slánský se nemýlil. Dále jsme hráli aktivně a hrálo se spíše na polovině Plzně. V závěru jsme provedli taktické střídání a byl konec utkání.

Plzeňští byli herně lepším mužstvem, ale my předvedli lepší bojovnost a někdy při nás stálo i štěstí, ale to přeje přeci připraveným. Utkání se povedlo i nováčkům v mužstvu, Egert odehrál celé utkání, Vobořil se po chvilkové adaptaci neztratil a Slánský dal vítěznou branku. Utkání dohrávalo v sestavě 5 hráčů ročníku 94, kteří prokazují sílu tohoto ročníku. Všichni hráli dobře a nechyběla jim snaha, ale přeci jen si tentokrát dovolím jedno jméno vypíchnout. Je to Petr Nerad. Odehrál zatím své nejlepší utkání na jaře a prokázal své kvality. Musí ovšem potlačit své neřesti jako je lenost a zbytečné řečnění s rozhodčím.

Trenér Martin Pačanda: ,,Výsledkově jsme odehráli velmi překvapivé utkání. Domácí tým hraje velmi ofenzivně a chvílemi bránil pouze s jedním hráčem. Jsou velmi silní v kombinaci a v práci s míčem. Otevřená hra se s nimi příliš hrát nedá a námi zvolená taktika s hrou na rychlé protiútoky nakonec slavila úspěch. Je ale nutné si přiznat, že jsme tentokráte měli hodně štěstí při nepřesné koncovce domácích. Naši kluci ale toto utkání doslova oddřeli a je jim za bojovnost a nasazení potřeba poděkovat. Plzeňský tým je spolu s Olomoucí asi nejkvalitnějším v soutěži, a proto výhra s takovým soupeřem daleko více hřeje.‘‘