I. liga mladšího dorostu (U17)
AC Sparta Praha
2:2 (1:1)
Bohemians 1905
sobota 12. června 2010 13:15
Branky
9. a 69. Maxa – 28., 80.
Sestava Bohemians
mrčka - Plamínek, Hejno, Dolejš (41. Kopřiva), Košata – Havel, Benetka, Šebek T. Šebek V. (67. Jiskra) – Maxa, Hanzl (56. Slánský) - dále připraven Bricín
Místo zápasu
SC Strahov

Reporáž

V posledním zápase sezóny jsme vyrazili na Strahov, kde jsme se utkali s domácí Spartou. Počasí bylo opět jako v posledních dnech nefotbalové, kdy v celé republice vládla velká vedra.

V prvních minutách byli domácí lepším týmem a Smrčka měl napilno. Snažení domácích jsme ale otupili po rychlém protiútoku, který dokázal zužitkovat Maxa a poslal nás do vedení. V dalším vývoji nás opět trápily nepřesnosti v rozehrávce a v přechodu do útočné fáze, kdy jsme si několikrát zbytečně zavařili. Domácí si samozřejmě nechtěli nechat nic líbit a s blížícím se závěrem poločasu podnikali nebezpečné výpady. Po jednom takovém jsme nechali projít hráče až téměř do pokutového území, ale naštěstí mířil mimo. Ve 28. minutě bylo vyrovnáno. Dalekonosná střela se snesla do růžku naší branky a Smrčka se stačil jen otočit za míčem.

Druhý poločas se musel divákům líbit, trenérům už tolik ne. Šance se střídaly na obou stranách. Na naší straně byl nejaktivnější Maxa, který byl zásoben dobrými míči od naší záložní řady. Naše aktivita se nám vyplatila v 69. minutě, kdy jsme se opět ujali vedení. Havel výborně navedl míč z pravé strany až na střed, vystřelil levačkou a jeho pokus tečoval Maxa do protipohybu bezmocného brankáře. V posledních 10. minutách utkání mohli diváci vidět festival neproměněných šancí z naší strany. Největší měl Maxa, který orazítkoval spojnici domácí branky a kapitán Šebek, který v dobré pozici mířilo nad. Bohužel úplný závěr jsme odehráli zcela rozhozeni a nervózně. Domácí na nás zatlačili a vytvořili si několik standardních situací. Bohužel závěr jsme nezvládli, po autovém vhazování nechal Hejno projít soupeře kolem brankové čáry a po zpětné přihrávce bylo vyrovnáno.

Bohužel nás opět zklamala koncovka, díky které jsme mohli mít klid a Sparta dokázala v poslední minutě potrestat naší chybu.