I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
2:1 (1:0)
FK Příbram
sobota 6. března 2010 11:00
Branky
Valenta, Vybíral - Kvída.
Rozhodčí
Benedikt - Melichar, Cichra.
ŽK
Potočný, Kraus - Stančík, Řehák.
Diváků
250.
Sestava Bohemians 1905: .Mrázek - Živný, Regner, Vybíral, Pozníček - Rejhon, Budínský (87. Kouba), Mižič (66. Kraus), Potočný - Valenta, Töre (77. Janda).
Sestava Příbram
.Stareček - Vácha (46. Frejlach), Řehák, Kvída, Mareš - Stančík, Kordule, Rybák (64. Kopřiva), Pilík- Bublík, Chalupa (55. Žáček)
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

Ligový starší dorost vstoupil do jarní části soutěže vítězně. Ovšem komplikace nastaly ještě dávno před utkáním, když se z oblohy začal sypat čerstvý sníh, takže se z utkání stal pouhý boj ještě před jeho výkopem. Veškeré přípravy vzaly za své a na hřiště se šlo hlavně bojovat. Začátek zápasu byl opatrný. Šlo o hodně a obě mužstva si to uvědomovala. Třicet minut se hrálo uprostřed pole bez šancí. První pěknou akci zápasu převedli domácí ve 30.minutě a hned z toho byl první gól. Mižič ukončil své manévry s míčem před pokutovým územím přihrávkou do pravé strany na Rejhona, ten se nerozpakoval a hned centrem z první našel ve vápně volného Valentu a Bohemka vedla 1:0! Domácí se uklidnili a až do konce poločasu na hřišti dominovali a předvedli několik pěkných akcí.
Druhý poločas navázal na konec toho prvního. Bohemka byla aktivnější a hlavně se jí povedlo několik akcí. hned ve 47.minutě utekl obraně Příbrami Budínský, našel přízemním centrem na zadní tyči nabíhajícího Potočného, ale ten v jasné gólové šanci sám před brankářem přestřelil. Další šance si vytvořili domácí z velkého množství rohových kopů. Z jednoho z nich padla i druhá branka. V 54.minutě zakroutil Potočný rohový kop na nabíhajícího Vybírala a domácí vedli 2:0. Poslední velkou šanci zelenobílých spálil Töre, když tečoval z malého vápna střelu Rejhona mimo. Od té doby jakoby domácí, přestože vedli, nepochopitelně znervózněli a začali zmatkovat. Příbram vycítila šanci a až do konce zápasu byla aktivnější. Zaslouženě se dočkala snížení, když v 79. minutě trefil šibenici domácí branky Kvída po výborně zahraném trestném kopu Pilíka. Domácím do konce utkání ještě dvakrát zatrnulo při centrovaných míčích před branku a hlavičkách Bublíka, ale první jarní tři body zůstaly doma.
Trenér David Vavruška: "Byl jsem před utkáním optimista. Když jsem viděl s jakým zápalem a jak poctivě odmakali kluci zimní přípravu, tak jsem si byl jistý, že se to musí projevit. Trochu mě překvapila naše nervozita ze začátku utkání, která byla na můj vkus až moc velká. Do 70.minuty se mi náš výkon líbil. na konci se ukázalo, že nás čeká moc práce. Hráči ještě neumí manipulovat s vývojem zápasu. Když vedeme 2:0, dá se zápas dohrát lépe. Zbytečně jsme pustili soupeř do zápasu svými nevynucenými chybami a nervozitou a udělali jsme z něj nervák. Klukům děkujii za výkon a gratuluji jim ke třem bodům, zasloužili si je."

Média