I. Dorostenecká liga (U19)
Vysočina Jihlava
1:3 (0:1)
Bohemians 1905
pátek 26. března 2010 12:00
Branky
vlastní, Vybíral, Belán
Rozhodčí
Hájek- Beneš, Sláma
ŽK
Mrázek, Regner, Potočný
dt>Diváků: 230
Sestava FC Vysočina Jihlava
.Procházka- Goth, Turek, Fadrný, Príborský (70. Tesař)- Zeman  (68. Vokoun), Vacek, Málek, Kučera (68. Přibyl), Kosak- Poláček
Sestava Bohemians 1905
.Mrázek- Živný (52. Janda), Regner, Vybíral, Pozníček- Rejhon, Rein (90. Machovec), Kraus, Potočný- Töre (56. Belán), Valenta
Místo zápasu
Na Stoupách

Reporáž

Starší ligoví dorostenci jeli do Jihlavy s cílem zkusit napravit výsledkové zklamání z posledního domácího utkání se Slováckem, které měli podle vývoje vyhrát. Podle úvodní čtvrthodiny to vypadalo jako trochu troufalý cíl. Jihlava ovládla celé hřiště, byla rychlejší, dobře kombinovala a dostávala hráče hostí pod tlak. Nebýt obranné řady Bohemky, tak nebylo za patnáct minut co řešit. Hosté působili nervózně, nešlo jim na začátku utkání prakticky nic. Domácím chyběla k dokonalosti jen lepší finální přihrávka. Zápas změnil svůj celý vývoj v 18 minutě. Hosté se konečně odhodlali k útoku, a byla z toho šance Potočného. Domácí jakoby znervózněli a najednou pro ně bylo ještě hůř. Ve 23.minutě vyvezl skvěle hrající Pozníček míč na polovinu soupeře, poslal do úniku Potočného,jehož centr si srazil obránce Jihlavy do vlastní branky- 0:1. Jihlava dál měla míč  na svých kopačkách, ale od této branky byli až do konce zápasu nebezpečnější hosté z Vršovic. Dokumentoval to ve 40.minutě Potočný, jehož střela těsně minula břevno domácí branky.

Domácí se snažili od začátku 2.poločasu útočit, ale naráželi na dobrou defenzívu hostí a hlavně nestačili zachytávat brejky hostí, kteří byli čím dál odvážnější. Rein se prokličkoval přes celé hřiště až sám před brankáře Procházku, ten mu ale střelu po zemi chytil, Rejhon šel sám na bankáře domácích, ale ten se včasným vyběhnutím opět vyznamenal, Regner nezakončil přesně po rohovém kopu. Když už to vypadalo, že Bohemka nevyužíváním šancí hazarduje s výsledkem utkání, bylo to 0:2. Rohový kop Krause protlačil do branky v 54.minutě Vybíral. Za čtyři minuty se dočkala Jihlava.Po závaru z rohového kopu se dostal míč mezi nohama na brankové čáře stojícího Pozníčka- 1:2. Domácí vycítili šanci a začali Bohemce pěkně zatápět. Z jejich tlaku se rekrutovaly dvě břevna po střelách ze střední vzdálenosti. V nastaveném čase vykopl Mrázek míč na Rejhona, ten poslal do úniku Valentu,který našel před brankou volného Belána, který dal výsledku konečnou podobu.

Trenér David Vavruška: "Kdybyste se mě zeptali ve 20.minutě, jak vidím naše šance v utkání, tak bych vám řekl, že nulové. Hráče ale učím, že zápas se může vyvíjet prakticky jakkoliv, ale i když je vám na hřišti nejhůř, musí být stav 0:0, aby se s tím utkáním dalo cokoliv udělat. Jsem rád, že kluci nechali na hřišti srdce, že bojovali a hlavně, že našli odvahu ukázat směrem dopředu to, co umí. Musím jim pogratulovat, sáhli si na dno a zaslouží si to. Jihlava hrála dobře. Ale my byli dobře připravení a ve správnou chvíli jsme měli i štěstí. "

Média