I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
2:1 (1:0)
Hradec Králové
sobota 3. dubna 2010 11:00
Branky
6. Valenta, 60. Kraus - 88. Durič.
Rozhodčí
Kocourek - Černý, Novotný.
ŽK
Mižič.
Diváků
250.
Sestava Bohemians 1905
Mrázek - Živný, Regner, Vybíral, Pozníček - Rejhon, Kraus, Budínský (78. Mižič), Potočný - Valenta (71. Belán), Rein (90. Töré).
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Fanoušci, kteří zavítali letos na jaře poprvé do areálu mládeže na LOKO Vršovice, určitě nelitovali. Dorostenci Bohemians 1905 jim předvedli velmi pěkné fotbalové představení. Už od prvních minut zápasu svěřenci trenéra Vavrušky dali jasně najevo, kdo je ve Vršovicích doma. Na branku Hradce se valil jeden útok za druhým a Bohemka měla zápas pod kontrolou.  Z úvodního tlaku vyplynula branka Valenty již v 6. minutě. Kraus prostrčil míč mezi obránci soupeře a Valenta prostřelil gólmana umístěnou trefou k tyči. Mladí klokani mohli své vedení zvýšit, další šance měli Regner hlavou, Rejhon šel sám na gólmana, Valenta jen těsně minul. Velký tlak Bohemky trval prakticky celou první půlhodinu, a i po té hrozili především klokani, další šance měli na kopačkách Valenta a Rein. Východočeši zahrozili prakticky jen ze standardek. S výkonem mohl být trenér Vavruška spokojený, ale nejhubenější možné vedení mu klidu určitě nepřidalo.

Druhý poločas začal podobně jako první. Mladíci v zelenobílém se usadili na polovině Hradce a do vápna soupeře se valila jedna zelenobílá vlna za druhou. Pozníček mířil těsně nad, šance Valenty a Krause vychytal gólman Koubek. Až v 60. minutě se klokani dočkali dalšího zaslouženého gólu, volej Krause z hranice vápna zapadl do hradecké branky a Bohemka vedla o dvě branky. Vzápětí se připomněl také Hradec, vystřídavší Durič zahrozil z levé strany. Ale další minuty opět přinesly hlavně šance Bohemky, Regner hlavičkoval těsně vedle, Kraus trefil pěknou střelou vnějším nártem tyč. Další střely Valenty a Potočného se nevešly mezi tři tyče. Vypadalo to, že zápas spěje k jasnému konci, ale fanouškům Bohemky přichystal soupeře ještě závěrečné infarktové minuty. Dvě minuty před koncem se prosadil Durič, na kterého zapomněla obrana. Hradec vycítil šanci a před brankou Mrázka se děly věci. Běžela poslední minuta základní hrací doby a Bohemka přečkala ohromný závar ve vápně, obránci zblokovali tři střely po sobě. Na následný roh šel i gólman hostí, Bohemka odvrátila, ale střela z půlky do prázdné branky šla mimo. Již v nastaveném čase mohl ještě skóre ve prospěch Bohemky upravit Töré, který šel sám na gólmana, ale nedal. Důležité vítězství 2:1 pro dorostence Bohemky znamená, že zůstávají ve hře o udržení v elitní dorostenecké soutěži.

Média