I. Dorostenecká liga (U19)
FK Teplice
1:2 (1:1)
Bohemians 1905
sobota 10. dubna 2010 14:00
Branky
.Potočný, Budínský
Rozhodčí
.Franěk- Doležel, Beneš
ŽK
.Živný, Pozníček, Budínský
ČK
.
Diváků
.150
Sestava FK Teplice
Pechatý-  .Macháček, Ivasko, Jelen, Lazič- Lácha,Kohout, Gagula, Watzka (79. Česlák)- Kodeš (59. Vaněk), Prückner
Sestava Bohemians 1905
.Mrázek- Živný, Machovec, Vybíral, Pozníček- Rejhon (81. Belán), Mižič (55. Budínský), Kraus, Potočný- Rein, Valenta (60. Töre)
Místo zápasu
Na Stínadlech Teplice

Reporáž

Naši dorosteneci sehráli v 1. lize dorostu v Teplicích utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. V prvním poločase hráli kluci z Bohemky výborně, lépe se vyrovnali s hrozným drnovištěm Na Stínadlech a využili toho, že se domácím první půle vůbec herně nevydařila. Hosté se dostávali na dostřel domácí branky a také brzo do vedení. Ve 13. minutě byl faulován na hranici pokutového území Kraus a Potočný trefil pro Bohemku přes zeď výstavní střelou vedení 0:1. Do konce poločasu měl velkou šanci Rein a znovu Potočný, kterého tentokrát z trestného kopu ze stejného místa opět po faulu na Krause vychytal Pechatý. Z ojedinělé akce středem se ve 24. minutě probil do vápna hostí Watzka a krásnou střelou pod břevno vyrovnal - 1:1.
Druhý poločas se stal pro Bohemku utrpením. Hosté špatně bránili, nepodrželi míč a valil se na ně jeden útok za druhým. Teplice hrály jako vyměněné a sehrály druhý poločas výborně. Je vidět, že Lukáš Mrázek v Teplicích působil, protože si zřejmě tenkrát dobře postavil tyče. Domácí je z obrovských šancí trefili hned dvakrát. Další tři obrovské stoprocentní šance vychytal výborný Mrázek. Utkání směřovalo jasně k vítězství Teplic, ale v nastaveném čase se pro Bohemku stala z hororu pohádka. V 92. minutě fauloval u postranní čáry Jelen Belána. K míči se postavil Kraus a posledním kopem v utkání našel krásným centrem ve vápně Budínského, který hlavou rozhodl - 1:2.
Trenér David Vavruška: "Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme si lépe poradili s terénem, ve druhém nás Teplice herně přejely. Byla to hodně šťastná výhra, ale podívejte se na minulé kolo. Doma s Hradcem jsme měli 24 střel na branku, což je možné snad jen v hokeji, a v nastaveném čase jsme málem přišli o dva body. Pro kluky je výhra cenná, aspoň zjistili, že není nutné dostat čtyři góly, když se zápas nevyvíjí zrovna dobře. To všechno jsou zkušenosti."

Média