I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
1:0 (0:0)
Mladá Boleslav
sobota 24. dubna 2010 11:00
Branky
82. Belán.
Rozhodčí
Příhoda - Dobrý, Buřil.
Diváků
320.
Sestava Bohemians 1905: Mrázek-  Živný, Regner, Vybíral, Pozníček - Mižič, Budínský (69. Rejhon), Kraus, Potočný - Töre (58. Belán), Valenta (90. Janda). Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Tvrdý, Borovička, Šťastný, Rosenkranz - Honc, Sedláček, Tvaroha, Baster (46. Klain)- Volf, Hadziresic (70. Dufek) .
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

A dorost stále žije. Těžké utkání s Mladou Boleslaví se nezačalo vyvíjet ideálně. První poločas se odehrál pouze mezi šestnáctkami, ale hosté byli lepší na míči, lépe se pohybovali a vyhrávali většinu osobních soubojů. Domácí vypadali zaskočeně a nervózně a nic nenasvědčovalo tomu, že odehrají nakonec výborné utkání. Bohemka se osmělila asi po dvaceti minutách hry, kdy jí začaly hrát velmi dobře oba kraje zálohy. Díky akcím  Potočného s Mižičem začalo být rušno na polovině Boleslavi. Z našeho pohledu se začalo dít to nejpodstatnější ve druhém poločase. Kluci z Bohemky vystupňovali tempo, dostali hosty pod tlak a Boleslav se uchýlila ke hře na brejky. Z jednoho z nich šel útočník hostů úplně sám na Mrázka, ale ten skvělým zákrokem domácí podržel. A pak přišly šance. V 65.minutě zakroutil výborně hrající Potočný trestný kop na hlavu Regnera a poprvé se třáslo břevno hostující branky. V 74. trefil Kraus jen zblízka nohy brankáře Kanavala. V 80.minutě si vyměnil míč Rejhon s Belánem a jeho střelu vytěsnil na roh Kanaval. V 81.minutě se uvolnil Rejhon na pravé straně a jeho prudký centr si srazil obránce hostí do břevna vlastní branky. Gól visel na vlásku a přišel v 82.minutě. Potočný zakroutil další standardní situaci před branku a v následné mlýnici se nejlépe orientoval v pokutovém území Belán a rozhodl o vítězství Bohemky 1:0.
Trenér David Vavruška: "Byli jsme na tento zápas dobře připravení. Byli jsme si vědomí síly soupeře, který mě nezklamal, hrál dobře a přispěl k výborné úrovni zápasu. V první půli to byl spíš boj, druhá půle byla z naší strany výborná. Před zápasem jsem klukům trochu vyčítal, že i když jsme se ve spoustě činnostech zlepšili, začalo mi ve hře chybět srdce. Kluci to hned vyvrátili, hráli nejen dobře, ale i se srdcem na správném místě. Děkuji jim za výkon a gratuluji k vítězství, které dnes opravdu uhráli a zároveň vybojovali."

Média