I. Dorostenecká liga (U19)
SK Slavia Praha
1:2 (1:2)
Bohemians 1905
sobota 15. května 2010 14:00
Branky
Rejhon 2
Rozhodčí
.Moudrý- Váňa Jan, Zelený
ŽK
.Budínský
ČK
.
Diváků
.120
Sestava SK Slavia Praha
.Mejzr- Galus, Čepelák, Hell (61.Chovan), Mráz (24. Petrák)- Vodrhánek- Kučera, Šrámek, Krasnigi (77.Hejret), Paprčiak- Cousens
Sestava Bohemians 1905
.Mrázek- Živný, Regner, Vybíral, Pozníček- Rejhon (84.Kouba), Budínský, Kraus, Potočný- Töre (73. Tepschi), Belán (64. Rein)
Místo zápasu
Strahov-stad.Přátelství

Reporáž

Na Strahov k derby se Slavií jel náš dorost s rozporuplnými pocity, když odehrál herně výborné utkání doma s Ostravou, ale prohrál ho 0:1. Pokud si chtěl ligový dorost zachovat naději na záchranu, musel na Slavii vyhrát. Podle toho vypadal úvod zápasu. Hosté do něj vlétli jako uragán, výborně kombinovali a dostávali se rychle do šancí. Navíc byli i produktivní, takže Bohemka vedla v 11.minutě 2:0! Nejprve zakombinovali na pravé straně v 9.minutě Rejhon s Belánem a prvně jmenovaný trefil křížnou střelou na zadní tyč vedení 1:0. Za dvě minuty kopal Potočný rohový kop, odražený míč posunul Belán za pokutové území Rejhonovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě- 2:0 pro Bohemku. Domácí se dostávali z úvodního šoku pomalu, ale snížili z první vážné čance. Ve 28.minutě se krásnou akcí na jeden dotek prokombinovali až do vápna hostí a na střelu pod břevno neměl Mrázek šanci- 1:2. Do poločasu mohli hosté zvýšit, ale Kraus minul křížnou střelou kromě brankáře i branku.
Do druhého poločasu vlétla lépe Slavia, což se dalo čekat. Hned ve 46.minutě si také vytvořila největší šanci 2.půle na vyrovnání. Po odraženém míči ze standardní situace se třáslo břevno Mrázkovy branky. Konstrukce branky se třásla ještě jednou na druhé straně, když v 55.minutě trefil Budínský ze 17 metrů tyč. Pojistit výhru mohl v 82.minutě Kraus, který se objevil po kombinaci úplně sám před brankářem domácích, ale vystřelil slabě a Mejzr stačil šanci zlikvidovat. Na těsném vítězství Bohemky už se tak nic nezměnilo.
Trenér David Vavruška: "Mám z kluků radost. Hrají dobře, hodně na sobě zapracovali a odehrávají jeden lepší zápas než druhý. Nikdo jim také neříká, že musí, protože oni to vědí sami. Já jsem nadšený z jejich výkonů na hřišti i z toho, že se budeme rvát o záchranu do posledního kola, což od nás nikdo po sedmi podzimních bodech ani nečekal. Není větší radost, než když vidíte, jak se mužstvo zápas od zápasu zvedá, jak získává sebevědomí a jak rostou přímo před očima individuální výkony jednotlivých hráčů.  A o ty by nám mělo jít především."

Média