I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
5:2 (2:1)
Most
sobota 5. června 2010 11:00
Branky
.Belán 2, Töre, Budínský, Kraus
Rozhodčí
.Benedikt- Stumpf, Kubíček
ŽK
.Kouba
ČK
.
Diváků
.320
Sestava Bohemians 1905
.Hlavatý- Živný, Kouba, Vybíral, Janda- Rejhon, Budínský, Kraus (88.Křelina), Potočný- Valenta (70. Belán), Töre (85. Tepschi).
Sestava baník Most
.Hanus- Hofman, Duran, Tancoš, Fiřt- Sláma (78. Nový), Nikovski, Kolev, Černý- Badalyan, Broskovics
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Do utkání s Mostem nastoupil náš nejstarší dorost netradičně s hodně změnami v základní sestavě. Do branky se poprvé na jaře dostal Martin Hlavatý, zemětřesení nastalo k nelibosti trenéra hlavně v obranné čtveřici, kdy zraněné Pozníčka s Regnerem nahradili Kouba s Jandou a nepodařené utkání v Plzni odnesla i útočná dvojice a nastoupil Valenta s Törem. Utkání se nevyvíjelo dobře hlavně díky nesehranosti zadní řady Bohemky, která kupila chyby a dostávala tak mužstvo pod evidentní psychický tlak. Nervozita se přenesla ze hřiště i na střídačku, takže z toho byla hektická první půle. Navíc v 8.minutě dostal míč do branky Mostu Kouba evidentně rukou a celé utkání hrál jako stoper s cejchem žluté karty. Nervozita dostoupila vrcholu v 17.minutě, kdy Hlavatý neudržel u tyče míč po standardní situaci a domácí prohrávali 0:1. Než si to vůbec Bohemka dokázala uvědomit, otočila bleskově skóre. Hned dvě minuty po brance Mostu vymyslel Kraus překrásnou přihrávku na Budínského, který se sám před brankářem Hanusem nemýlil a za další čtyři minuty už Bohemka vedla- Potočného sražená střela se odrazila k Denisovi Töre, který střelou do šibenice otočil výsledek- 2:1. 
Na začátku druhého poločasu nevyužili zelenobílí dvě stoprocentní šance. Jak Budínský tak Kraus nezvládli situace sami před brankářem a přišel trest. V 67.minutě udělal druhou hrubou chybu Hlavatý a jeho nedůraz při vysokém míči skončil v brance domácích-2:2. Hned potom přišel na hřiště David Belán, který na něj vlétl jako uragán a utkání rozhodl. Nejprve se otočil po autovém vhazování a z velkého vápna překvapil svou střelou naprosto všechny na stadionu včetě lavičky a hlavně gólmana Hanuse- 3:2. Dvě minuty na to prosřelil Kraus Hanuse počtvrté po kombinaci s Rejhonem a v 83.minutě ukončil drtivou sedmiminutovku opět Belán, který proměnil nadvakrát samostatný nájezd ze strany na hostujícího brankáře- 5:2.
Trenér David Vavruška: "Pokud jde o toto utkání, potvrdilo se mi, proč nerad sahám kdykoliv do obranné čtyřky. Jakub  Janda byl výborný, Martin Kouba se se svou rolí srovnával 60 minut, pak už hrál v pohodě, ale součinnost nefungovala a ani nemohla. Na to by hráči potřebovali víc času. Klíčový pro vývoj utkání byl příchod Belána, který utkání za pár minut svou aktivitou a tentokrát i herní kvalitou rozhodl. Podle ostatních výsledků jsme dnes sestoupili, ale chtěl bych klukům opravdu poděkovat. Získali jsme spolu dobrý vztah, bojovali až do konce a nikdy během celého jara to nevzdali. Odvedli skvělou práci, trénovali naplno, obětovali se tomu a v drtivé většině zápasů předvedli dobrý fotbal. Poznali, že mnohem dřív než fotbalová kvalita patří na hřiště přístup, nasazení, disciplína a srdce. Sami si teď musí srovnat v hlavě, jestli chtějí dělat fotbal jako na podzim nebo jako na jaře. Nemáme se za co stydět, uhráli jsme 22 bodů a ještě není konec jarní části. A kdyby mi někdo po sedmi podzimních bodech řekl, že se bude rozhodovat až v předposledním kole, tak bych to bral. Kluci na sobě moc zapracovali a rozhodně bych na jejich místě nebyl smutný. Dost se naučili a mohou na to kdykoliv navázat. Navíc soutěž se prohrála na podzim a tu největší chybu jsem udělal já a nikdo jiný. A to už v létě. Chtěl bych na konec mého působení poděkovat všem, kteří nám drželi palce a hlavně svým spolupracovníkům Vencovi Trtíkovi, Pavlovi Hasmanovi a Radku Lukešovi. Život jde dál a bude líp. Hodně štěstí všem." 

Média