Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
2:0 (1:0)
SK Slavia Praha
neděle 18. dubna 2010 12:00
Branky
13' Malík, 37' Čapek
Rozhodčí
Richtár - Petřík, Buřil
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Trčka, Klouček, Tomič, Štochl (41' Puczok) - Čapek (51' Ondongo), Malík (59' Blecha)
Sestava SK Slavia Praha
Lisa - Gračko, Pěnkava, Bucha, Krištof, Vacík, Souček, Písačka, Žárský, Zajac, Mařík
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Slavia se k naší bráně moc nedostávala a tak se většinou bojovalo o střed hřiště. Až ve třinácté minutě Brak uvolnil do křídla Čapka, který se zbavil protivníka a prudkým centrem z rohu hřiště hledal ve vápně své spoluhráče. A měli jsme štěstí. Rychlonohý Péťa Malík si naběhl na přední tyč a hlavou míříl přímo mezi brankáře soupeře a břevno. Nádherný gól ála Anglie a výbuch radosti na lavičce Klokanů. Od té doby jsme začali mít trochu více ze hry. Snažili jsme se útočit přes naše rychlé strany, ale zato jsme stále více ztráceli střed hřiště. Na svém neobvyklém místě se Jarda Klouček "cpal" až moc dopředu a mezi naší zadní a středovou lajnou docházelo k velkým mezerám. Ale svoji dynamickou hrou a povahou dříče své nedostatky na této pozici nahrazoval. Jeho kolega uprostřed - Marko Tomič - naší hře přidávál agresivní styl a přihrávkami dostával své spoluhráče do lepších pozic. Jenže další gól stále nepřicházel. První střela Slavie na branku přišla až ke konci půle ze strany hřiště a nemohla Adama nijak ohrozit. První půle tedy skončila v náš výsledkový prospěch 1:0.

Druhý poločas začal v podobném tempu, jako skončil ten první. Šli jsme do něj beze změny a kladli jsme důraz na střed hřiště. A důraz se nám vyplatil. V sedmé minutě jsme využili zmatky ve vápně soupeře. Brak sklepl vysoký balon na Malíka a po střele agilního "Pedra" se dostal k lehké dorážce David Čapek. 2:0. Zvýšení náskoku a teoretický klid na kopačkách mladých bohemáků. A taky to tak dopadlo. Narážečky, kombinace na malém prostoru a ovládnutí středu hřiště. Klokani šli za třemi body s vervou. Ale slávisté nám to hodně usnadnili. Začali být nervózní a když jim ukázal kousek ze svého umění i "Bogas", byli zoufalí. Adam nás v důležitých chvílích hodně podpořil a udržel naděje na zisk tří bodů. K tomu se přidala i chybná koncovka soupeře a bylo téměr jasné, že nám dneska Slavie gól prostě nedá. Naopak, zelenobílí hrozili víc a víc. Namátkou jmenujme tyč Malíka, nebo velké šance Trčky, Kloučka a Puczoka.

Do hry šel ke konci utkání Destin Ondongo a dostal se i do příležitosti. Posunul si balón do vápna, jenže včasným vyběhnutím mu v koncovce zabránil Lukáš Lisa. A ještě jeden velký comeback v dresu Bohemians 1905 se v tuto krásnou neděli u Botiče odehrál. Na poslední minutu se do hry dostal kapitán týmu Filip Blecha, kterak se mu dostalo nastoupení do tohoto zápasu odměnou za několika měsíční rehabilitaci. A neuvěřitelná shoda náhod dostala Filipa do šance na zvýšení skóre. Z levé strany přišel do vápna přetažený centr od střídajícího Martina Puczoka, gólman Slavie Lukáš Lisa míč dokázal pouze vyboxovat před sebe právě k nohám "Fida" a ten v záklonu a navíc pravou nohou branku soupeře pouze přestřelil. I tak je veliký úspěch, že nám bude v budoucnu Filip opět k dispozici a svá zranění dokázal přemoct. Takže jen tak dál!

A jelikož se toto odehrálo v posledních vteřinách utkání, po chvilce rozhodčí foukl do píšťalky a udělal tak konečnou tečku za nedělním derby. "Klokani" porazili "Sešívky" 2:0.

Média