Česká liga mladších žáků (U13)
Mladá Boleslav
0:2 (0:1)
Bohemians 1905
sobota 24. dubna 2010 14:45
Branky
22' Trčka, 59' Puczok
Rozhodčí
Váňa - Vlk, Dragoun
Sestava FK Mladá Boleslav
Ježek - Šulc, Podzimek, Kopa, Vodháněl, Zabilanský, Chráska, Ladra, Zörkler, Novotný, Bartoň
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Trčka, Kumprecht, Tomič, Štochl (42' Blecha) - Čapek (48' Kocourek), Malík (26' Puczok)
Místo zápasu
Astonka

Reporáž

Začátek byl hodně vyrovnaný. Kombinace obou mužstev fungovala pouze do středního pásma, kde narážela na dobře fungující obrany. Mladoboleslaváci začali lépe fungovat a ohrožovat nervy všech bohemáckých příznivců. Až najednou zahrozil zpoza vápna Marko Tomič a později se to ukázalo jako rozhodující. Právě Mára se z levé strany po přihrávce uvolnil do středu hřiště a trošku ze záklonu poslal balón směrem na branku. V tuto chvíli přichází doba Šimona Trčky. Dobře reagující Šíma - a hlavně dohrávající celou akci - vběhl do vápna a využil krátkého zaváhání domácího gólmana Ježka. Gólman míč pouze vyrazil před sebe a právě náš rychlonohý pravý záložník doklepl balón pohodlně do branky. A rázem jsme byli na koni. Do konce poločasu jsme už soupeře do ničeho nepustili a vládli hřišti. Zlepšila se nám kombinace a věřili jsme si. Jediné, co nám na závěr půle zkazilo náladu, bylo nutné střídání "Pedra" Malíka, který poslední dobou hrál ve veliké pohodě. Místo něj se na hřišti objevil Martin Puczok.

Do druhé poloviny zápasu jsme nastoupili beze změny a chtěli jsme navázat na konec první třicetiminutovky. I když si soupeř ve vápně moc příležitostí nevytvořil, byl hodně nebezpečný. Hrozil z každé akce, ale naše obrana fungovala dobře. Je vidět, že si kluci sedli a vzadu si vyhovují. Ve 42. minutě nastoupil na levou zálohu Filip Blecha a chtěli jsme po něm, aby situaci na hřišti zklidnil. Podržel balón a přesnými přihrávkami rozděloval míč po hřišti na své spoluhráče. Za chvíli se na krásné travnaté ploše objevil i Dominik Kocourek, který měl oživit naši ofenzivu a přinést na hřiště čerstvou krev. Jenže se mu to moc nevedlo a naše obrana byla téměř v neustále permanenci. Střed zálohy začal být pomalejší a pozdě přistupoval k protihráčům. I tak ale kluci neztráceli naději a začali o to více bojovat! A snaha se nám vyplatila. Pravě "Číča" dostal balón do běhu, v tváří tvář protihráči si poslal míč kolem něj, oběhnul si ho z druhé strany a nádherně našel na středu hřiště nabíhajícího kapitána Marka "von" Tomiče. Právě Marko převzal v pohybu balón, zvedl hlavu a viděl za obranou letícího "Půču". Špičkou kopačky mu poslal mezi obránci balón a Martin si až s příliš chladnou hlavou poradil s gólmanem. Těsně kolem něj poslal míč do branky a naši nervózní lavičku dostal do stavu euforie. Za minutku rozhodčí ukončil zápas a Klokani si mohli z Mladé Boleslavy odvézt všechny tři body.

I když víme, že jsme dnes viděli spíše odbojovaný, než-li technický výkon, jsme za výsledek rádi. Kluci, i když pomalu ztráceli otěže utkání, neskládali zbraně a bojovností směřovali za třemi body. V následujících týdnech nás čekají ještě těžší utkání a proto se klukům tento výsledek hodí. Jen tak dál.

Média