Česká liga dorostu U16 (U16)
Bohemians 1905 B
1:3 (1:1)
Sparta Praha B
neděle 21. března 2010 12:30
Branky
17.minuta Matějka 1:0, 29.minuta 1:1, 63.minuta 1:2, 80.minuta 1:3
Sestava
Starczewski- Vostárek (41.Klement), Žaloudek, Egert, Malina- Matějka (55.Horáček), Kraus (60.Zvoníček), Hubínek- Barták, Slánský (41.Slavík)
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

Hned ve druhé minutě máme první vyloženou šanci, protože Krausovu uličku obránci nezachytili a Hubínek postupoval sám na bránu, střílel však slabě do brankáře. V 5. min. po pěkné akci Bartáka s Hubínkem obrana Sparty míč odvrátila, ten získal Malina a jeho bombu zpoza vápna s obtížemi vyrazil gólman a dorážku nezvládl Barták. Po čtvrthodině zahrozili hosté po rohu, trefili Starcewskiho a po následném rohu náš gólman promáchl, naštěstí dorážka si cestu do sítě nenašla. Za minutu jsme se dostali do vedení – po autovém vhazování prodlužoval Barták, brankář Sparty hrubě chyboval a Matějka lehce zblízka skóroval – 1:0. Ve 25. chytá střelu z úhlu Starcewski, ve 27. se Hubínek dostal za obranu a ránu na zadní tyč brankář výborně vyrazil, následně vysoko nad pálil Kraus. Na konci první půlhodiny bylo vyrovnáno – roh do malého vápna hlavičkoval protihráč ke vzdálenější tyči, kde již Vobořil nestačil míč vyhlavičkovat – 1:1. Ještě před půlí se do brejku dostali hosté a pozdě vyběhnuvší Starcewski srazil protihráče, penalta se však nepískala.

Po přestávce se o vzruch staral agilní Barták, ale žádná vyložená šance z toho nebyla. Po 10 minutách byl trefen v našem vápně do ruky Slavík, ani tentokrát se penalta nepískala. Po hodině hry vysunul do brejku Barták Horáčka tomu dlouho zakončení trvalo, a tak obránci stačili míč zblokovat. To se nám nevyplatilo, protože za chvilku jsme prohrávali – Malinovu chybnou rozehrávku hosté využili k okamžitému vniknutí do vápna a střele k tyči – 1:2. Místo závěrečného náporu povětšinou hosté v pohodě bránili svůj náskok a nakonec ho i dokázali zvýšil v nastaveném čase, když precizně vyřešili brejk zpětnou přihrávkou a chladnokrevnou koncovkou – 1:3

Média